UA | RU
03 січня 2023, 16:20

ЗСУ активно знищують бази окупантів: у командуванні запевняють, що влучень "буде ще більше"

Збройні сили України завдали нищівних точкових ударів за допомогою систем HIMARS по базах росіян на тимчасово окупованих територіях
Збройні сили України завдали нищівних точкових ударів за допомогою систем HIMARS по базах росіян на тимчасово окупованих територіях
Фото: із відкритих джерел

В результаті таких ударів повідомляється про сотні загиблих окупантів, інформує RegioNews.

Донеччина

Перша звістка про удар ЗСУ по базі окупантів пролунала напередодні. У ніч із 31 грудня на 1 січня 2023 року ЗСУ завдали точного удару по будівлі у тимчасово окупованій Макіївці Донецької області, де знаходились російські мобілізовані військовослужбовці.

Українським захисникам вдалося знищити орієнтовно 400 рашистів. Ще 300 загарбників отримали поранення. Знищено і військову техніку, розташовану поблизу.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко опублікував відео з наслідками удару по базі російських окупантів у Макіївці Донецької області.

"Російські "воєнкори" пройшли від стадії заперечення до стадії прийняття. Тепер масово намагаються переконати себе та росіян, що втрат нема (закреслено) вбитих окупантів мінімально. З огляду на повне руйнування будівлі, можна точно сказати, там мертвих... стільки, скільки було. А в казармі мобілізованих їх мало не було точно. Без варіантів", - написав Андрющенко.

На відео видно, що від будівлі з окупантами залишилися лише руїни. Загарбники продовжують розбирати завали.

Бази росіян на Херсонщині

У Херсонській області українські захисники вдарили по базі окупантів біля села Чуланівка. Втрати ворога склали близько 500 осіб пораненими та загиблими - саме такі цифри наводять у Генштабі.

"Підтверджено вогневе ураження підрозділами Сил оборони України 31 грудня живої сили та військової техніки противника в районі населеного пункту Чулаківка Херсонської області. Втрати противника склали близько 500 військовослужбовців пораненими та загиблими", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі також повідомили, що 1 січня підрозділами Сил оборони здійснено вогневе ураження особового складу російських окупантів в районі населеного пункту Федорівка Херсонської області. Втрати ворога наразі уточнюються.

У свою чергу, речник сил оборони півдня Наталія Гуменюк прокоментувала ураження підрозділами сил оборони України живої сили й військової техніки противника.

"Ми проводимо роботу, і її результат спрогнозований і невідворотний. Це одне з наших досягнень на даному напрямку, і буде ще. Ми виявляємо місця розташування ворога, саме це його нервує, і продовжується робота над тим, щоб лівий берег не був таким загрозливим для правого. Хоча окупант продовжує обстрілювати правий берег, тому ми дуже обережні із проголошенням інформації, щоб не нашкодити тим, хто на правому березі відновлює населені пункти", – сказала вона.

Гуменюк зазначила, що зараз окупанти не мають місць постійної дислокації, оскільки українські сили оборони не дають їм цього зробити. Усі пункти тимчасові, і цей час скорочують силами українських військових, зазначила вона.

Також у соцмережах повідомляють про знищення військової бази рф у селищі Праві Саги Херсонської області. Повідомляється, що знищена військова база окупантів була облаштована у готельному комплексі Grand Prix у Правих Сагах. У підписі до відеороликів стверджується, що вогонь по базі відпочинку вели українські бійці з РСЗВ HIMARS.

За даними ЗМІ, точного удару по об'єкту окупантів у захопленій Херсонщині було завдано після того, як один з окупантів у своїх соцмережах публікував фото з території бази відпочинку.

Запорізька область

Українські сили оборони завдали удар по базі рашистів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Українські захисники вдарили по базі росіян у тимчасово окупованому Токмаку, повідомляє Оперативний ЗСУ.

Загарбники розташувалися в корпусі протитуберкульозного диспансеру. Внаслідок прильоту стався частковий обвал будівлі.

Раніше повідомлялось, що Збройні сили України на східному напрямку відтісняють російських окупантів і володіють ініціативою.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності