UA | RU
07 февраля 2019, 15:27

Через звинувачення у шпигунстві, китайська Huawei може втратити ринки в Європі

Компанія Huawei, найбільший виробник устаткування в сфері телекомунікацй у світі, привернула увагу до своєї діяльності низки країн Заходу, через зв'язки цієї компанії з китайським урядом та звинувачення США в тому, що її устаткування може використовувати китайський уряд для шпигунства, пише Reuters. Компанія заперечує, що її технології використовує китайський уряд для шпигунства.

Питання допуску компанії до участі в тендері G5 обговорювали урядовці Німеччини 6 лютого. Зокрема, йшлося про те, як захистити майбутні мережі 5 покоління і чи варто закрити доступ компанії до відповідних тендерів.

Вашингтон намагається переконати Європейський Союз та інших союзників не купувати устаткування Huawei для мобільних мереж наступного покоління через занепокоєння стосовно шпигунства.

Однак, в Німеччині вважають за належне отримати запевнення від Huawei, а не усунути компанію від участі в тендерах, зазначають у Reuters. Канцлер Німеччини Меркель заявила, що Німеччина має отримати гарантії, що Huawei не передаватиме дані Китаю. Дітер Кемпф, голова Федерації Німецької індустрії (BDI) приєднався до заклику Меркель заявивши, що забезпечення дотримання такими компаніями, як Huawei стандартів безпеки буде більш мудро, аніж запроваджувати повну заборону проти Китаю.

"Це не матиме сенсу, - сказав Кемпф в коментарі Reuters. – Це звузить вибір продавців. Це може вплинути на витрати. Більш важливо, це матиме політичні наслідки – Китай захоче вжити заходів проти німецьких компаній".

Huawei вже створив лабораторії з інформаційної безпеки в Німеччині та Великобританії для того, щоб запевнити, що їх устаткування не містить "чорного ходу", який робив би мережі вразливими до кібершпигунства. Компанія також запропонувала створити відповідний центр у Польщі.

28 січня американські прокурори висунули звинувачення проти компанії, в яких йдеться, що Huawei намагався вкрасти технології, вчиняв шахрайські дії та пропонував винагороду за промислове шпигунство, та інше.

У розвідувальній спільноті США переконані, що Росія та Китай становлять найбільшу загрозу в сфері шпигунства та кібернападів на Сполучені Штати і позиції цих двох країн все більше зближуються.

Про це заявив директор Національної розвідки США Ден Коутс, виступаючи під час слухань Комітету Сенату з розвідки, присвяченому основним загрозам, що стоять перед світом у 2019 році.

"Китай, Росія, Іран та Північна Корея все більше застосовують кібероперації, щоб впливати на розум та машини і кількість способів цього зростає – викрадення інформації, щоб впливати на громадян, або призводити до збоїв в роботі критично важливої інфраструктури", - заявив Коутс.

"Відносини Москви та Пекіна – найтісніші за багато десятиліть", - додав він.

24 апреля 2024
Военный эксперт Иван Киричевский: россияне не ждут мая или июня, они уже наступают
Эксперт военного портала Defence Express Иван Киричевский рассказал в интервью RegioNews, где сейчас наиболее горячо на фронте, возможно ли большое наступление Украины и что для этого нужно, а также п...
16 апреля 2024
Встреча с Папой Римским и полные бусы гуманитарки: как итальянский благотворитель помогает прифронтовой Харьковщине
С началом полномасштабной войны украинцы не на словах почувствовали заботу со стороны европейских друзей. Страны ЕС с радостью принимали украинских женщин с детьми, а в саму Украину все чаще стали при...
11 апреля 2024
Запрет ездить на авто, отмена дембеля, обязательная ВВК: что прописано в принятом законе о мобилизации
Какие изменения ожидают военнообязанных, когда закон об усилении мобилизации вступит в силу
05 апреля 2024
Е-кабинет военнообязанного, армия с 25 лет и изменения для ограниченно пригодных: что нужно знать о новых правилах мобилизации
Пока Верховная Рада готовится рассматривать во втором чтении законопроект об усилении мобилизации, президент подписал несколько уже проголосованных законов, которые также вносят изменения в мобилизаци...
Во Львовской области произошел взрыв в пункте приема металлолома: есть погибшие
26 апреля 2024, 03:00
Юрист объяснил, при каких условиях забронированному могут вручить повестку "на отправку"
26 апреля 2024, 02:19
ВСУ показали, как под Бахмутом уничтожили российские танки и БМП
26 апреля 2024, 02:00
Житель Тернополя отправил за границу окаменелости доисторических существ возрастом более 400 млн лет
26 апреля 2024, 01:20
В Киеве под видом массажных салонов работали бордели
26 апреля 2024, 00:12
Ракетный удар по Балаклее: количество раненых возросло до 11
25 апреля 2024, 22:07
Жительнице Днепра, пытавшейся продать ребенка, суд избрал меру пресечения
25 апреля 2024, 21:42
Черкасщина страдает от подтоплений: спасатели сняли дроном масштабы стихии
25 апреля 2024, 21:07
В течение суток произошло почти 100 боевых столкновений: вечерняя сводка Генштаба
25 апреля 2024, 20:38
Укрзализныця изменила график движения ряда поездов из-за ракетных ударов России
25 апреля 2024, 20:16