UA | RU
03 листопада 2023, 18:19

ДТП за участі нардепа Ніколаєнка: перед аварією він отримав штраф за перевищення швидкості

фото: поліція

Народний депутат від "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко за 40 хвилин до смертельної ДТП, внаслідок якої загинула 18-річна дівчина, перевищив швидкість на 52 км/год. Йому виписали штраф у розмірі 340 гривень

Як інформує RegioNews, про це йдеться в матеріалі журналістів Схем, що посилаються на сервіс перевірки адміністративних правопорушень МВС.

ЗМІ зазначає, що автомобіль народного обранця належить його цивільній дружині Катерині Вайдич.

У постанові зазначається, що на ділянці траси Київ-Чоп на Житомирщині авто рухалося зі швидкістю 162 км/год, попри встановлене обмеження у 110 кілометрів за годину. Разом з тим, невідомо, з якою швидкістю рухався автомобіль пізніше, в момент скоєння ДТП.

За даними сервісу МВС, о 9:03 камери зафіксували швидкість, з якою народний депутат Ніколаєнко на автівці Mercedes-Benz GLE 300D рухався трасою Київ-Чоп в районі села Новогородецьке під Житомиром – вона становила 165 км/год. При цьому радар системи МВС зафіксував дещо нижчу швидкість – 162 км/год. За даними сервісу, на цій ділянці траси допустима швидкість – 110 км/год. Таким чином, народний депутат перевищив швидкість на 52-55 км/год.

Смертельна ДТП за участі Ніколаєнка сталася пізніше – о 9:45 у селі Березівка Житомирської області – за 63 км від місця, де система фіксації порушень згенерувала штраф Ніколаєнку за перевищення швидкості.

З квітня 2023 року, за цим автомобілем відповідно до сервісу МВС зафіксовано дев'ять випадків порушення режиму швидкості.

Нагадаємо, що сьогодні сталася ДТП за участі народного депутата, внаслідок чого загинула 18-річна дівчина.

Близько 09:45, на трасі Київ-Чоп”у с.Березівці Житомирського району водій автомобіля Mercedes-Benz GLE, рухаючись у напрямку м. Чоп у крайній лівій смузі руху, здійснив наїзд на пішохода. Унаслідок ДТП 18-річна дівчина загинула на місці події.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності