UA | RU
17 липня 2023, 16:41

На Житомирщині викрили шахраїв, які незаконно заволоділи майже 100 га землі на 2 млн грн

Фото: dbr.gov.ua

Правоохоронці викрили злочинну групу, яка незаконно заволоділа 94 га землі в Житомирській області. Збитки державі перевищують 2 млн гривень

Як інформує RegioNews, про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Встановлено, що до групи входили правоохоронець, директор та юрист приватного аграрного підприємства. Юрист підприємства підшукував невитребувані у приватну власність землі та з’ясовував анкетні дані власників цих земельних ділянок.

Підставні особи зверталися до суду із заявами про витребування права власності на землі, вказуючи у своїх заявах неправдиві відомості щодо спадку на землі або інші підстави для її отримання.

Суд виносив рішення на користь учасників схеми, адже у правоохоронця були зв’язки у судовій системі. Після одержання необхідних документів підставні особи передавали землі у власність директора або самого підприємства, або віддавалися йому у довготривалу оренду.

Таким чином з червня 2022 року зловмисники заволоділи 32 земельними ділянками площею понад 94 га на території Чуднівської міської та Вільшанської об’єднаної територіальної громад Житомирського району.

Про підозру повідомлено правоохоронцю, директору та юристу приватного підприємства за фактом шахрайства в особливо великих розмірах, вчиненому організованою групою (ч. 4 ст. 190 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області поліцейські викрили групу зловмисників з чотирьох осіб. Шахраї ошукали понад 100 людей, які збирали кошти на допомогу ЗСУ.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності