UA | RU
19 липня 2023, 15:16

В Енергодарі окупанти створюють екологічну загрозу на Запорізькій ТЕС, — мер

Фото: Facebook

У тимчасово окупованому Енергодарі росіяни своїми діями створюють загрозу для екологічної та радіаційної безпеки через сильне задимлення на вулицях, спричинене роздмухуванням пилу зі золовідвалів Запорізької ТЕС

Про це заявив міський голова Енергодару Дмитро Орлов, передає RegioNews.

За його словами, цей пил має високу концентрацію отруйних речовин. Такими діями росіяни планують чергові переміщення своєї техніки.

Орлов пояснив, що золовідвали - це місця складування золи та шлаку, які утворюється в процесі роботи теплової електростанції при спалюванні твердих палив. Ці відходи мають високу концентрацію отруйних речовин.

При висиханні утворюють пил, який здатен переміщуватися на значні відстані. Для безпечного утримання золовідвалів необхідно регулярно поливати пил водою, як це робили працівники підприємства до окупації.

"На сьогодні ми бачимо, що через недолуге "управління" окупантів, регулярні обстріли та відсутність належного утримання золовідвалів утворюються великі хмари пилу, які розносяться вітром по місту", - зазначив він.

За словами мера, ця ситуація спричинена не тільки погодними умовами. Останнім часом росіяни придумали собі ще й нову розвагу: як тільки вітер посилюється, вони влаштовують автомобільні перегони прямо по золовідвалу, тим самим значно посилюючи підіймання пилу в атмосферу.

На думку Орлова, таким чином загарбники планують чергові переміщення своєї техніки, або ж інші злочини, "сховавшись від пильного ока містян в густих хмарах пилу".

"Хоч би що там було, але російські окупанти продовжують чинити численні воєнні злочини на окупованій території, створюючи небезпечні умови для життя громадян", - додав він.

Нагадаємо, раніше у розвідці повідомили, що російські окупанти продовжують мінувати Запорізьку АЕС та об'єкти на території станції.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності