UA | RU
03 листопада 2022, 13:21

Проводять масові репресії у Запорізькій області: СБУ ідентифікувала нових колаборантів

Фото з відкритих джерел

У ході комплексних заходів Службою безпеки України встановлено особи чотирьох чергових ворожих поплічників, які вступили до створеного окупантами "Главного управления МВД по Запорожской области". Серед них троє колишніх посадовців, які були звільнені з правоохоронних органів України за «кришування» наркоугруповань і систематичне хабарництво

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на пресслужбу СБУ.

"Встановлено, що у лавах псевдоутворення вони виконують каральні завдання агресорів з придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованих територій регіону. Для цього використовують масові репресії, переслідування і незаконні затримання громадян, зокрема учасників руху спротиву", – йдеться у повідомленні.

До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство, погрози, вбивства. Зафіксовано факти викрадення і катування людей.

Крім того, під виглядом незаконних обшуків колаборанти розграбовують помешкання місцевих жителів. Під час таких "нальотів" у людей зникають гроші, побутова техніка та інші особисті речі.

Також вони беруть участь у захопленні місцевих підприємств, які відмовляються співпрацювати з окупаційною адміністрацією.

Задокументовано факти обкладання "даниною" власників агропідприємств. За різні суми "відкупних" зловмисники обіцяють фермерам не перешкоджати їм у їхній господарській діяльності.

У разі незгоди – погрожують насильством та знищенням майна.

У результаті слідчо-оперативних дій співробітники СБУ зібрали неспростовні докази злочинних дій колаборантів, встановили місця їх перебування та маршрути переміщення.

Слідчі Служби безпеки повідомили всім чотирьом фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України.

Зокрема, підозри отримали так звані:

  • заступник начальника "Розовского РОВД"
  • начальник карного розшуку "Каменско-Днепровского районного отдела милиции"
  • оперуповноважений "Токмацкого районного отдела милиции"
  • працівник "Днепрорудненского районного отдела милиции"

Наразі співробітники спецслужби проводять комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводилось за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ опублікувала докази співпраці президента "Мотор Січ" з РФ.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності