UA | RU
20 лютого 2020, 11:37

У Запоріжжі готують перший в Україні взвод військової поліції

На полігоні "Близнюки", що під Запоріжжям почалося навчання першого в Україні взводу військової поліції, який створили на базі військової частини А2176 "Сармат"
На полігоні "Близнюки", що під Запоріжжям почалося навчання першого в Україні взводу військової поліції, який створили на базі військової частини А2176 "Сармат"

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Радіо.Свобода.

22 бійця протягом 2019 року пройшли жорсткий відбір, і тепер будуть навчені військовії підготці за стандартами НАТО. Їх відбирали з усієї України. Деяким, щоб потрапити в піонери військової поліції довелося підтягувати і фізпідготовку, і рівень знань англійської мови.

Після завершення курсу підготовки в Запоріжжі, бійці новоспеченого взводу повинні пройти самооцінку стандарту НАТО у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Старичах Львівської області. Після чого взвод пройде відповідну оцінку НАТО 1 рівня.

Після цього військовослужбовці можуть потрапити до складу литовсько-польсько-української бригади, яка буде брати участь у міжнародних операціях.

На сьогоднішній день бійці проходять курс підготовки з охорони VIP-персон, а також стрілянину з автомата Калашникова та пістолета Макарова.

"Наші бійці проходять курс так званий close protection (охорона осіб, – ред.), vip-охорона. І на далі ми вже можемо брати участь як у супроводі vip-персон на території України: як якихось українських делегатів, так і іноземних чи делегатів у іншій країні. Окрім того, займаємося по курсам супроводу автомобільних колон, зачистки будівель – так званим cordon and search operations (військова тактика, коли оточується територія і вивчається на предмет наявності зброї та бойовиків – ред.), коли є вірогідність, що у будівлі є заручники чи радикально налаштовані терористи. Є дуже багато функцій, які покладені на військову поліцію у всьому світі. Відповідно переймаємо досвід і тренуємося за їхніми нормативами (НАТО, – ред.) для того, щоб стати взаємозамінними з контингентом НАТО, щоб наша країна, наш взвод міг представляти військову поліцію у будь-яких куточках світу", – розповідає командир взводу, молодший лейтенант Артур Коротков.




18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
29 лютого 2024
"Дія" для військових: яким буде новий додаток "Армія+" та чи надсилатимуть там електронні повістки
У Міністерстві оборони анонсували запуск окремого додатку для військовослужбовців – "Армія+". Новинка буде дещо схожою на "Дію", але спочатку користуватися нею зможуть лише чинні військовослужбовці. R...