UA | RU
25 липня 2023, 11:43

Обвал мосту на Закарпатті: стала відома причина

фото: Віталій Глагола

У Закарпатській області у понеділок, 24 липня, стався обвал трьох секцій транспортного мосту між селищем Тересва та с. Бедевля Тячівського району. Через це постраждало 5 людей, серед яких є двоє дітей

Як розповіли у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України, міст був аварійний, передає RegioNews.

Його звели ще 1957 року – відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. Проїзд мостом підтримувався виключно в рамках експлуатаційного утримання.

"Від 2018 року штучна споруда перебувала в аварійному стані. З огляду на це нею було заборонено проїжджати транспортним засобам, вагою понад 7 тонн. Відповідні знаки попереджали про це обабіч мосту", - йдеться у повідомленні.

Під час обвалу мосту 24 липня по конструкції їхала вантажівка з піском вагою понад 45 тонн – допустима вага була перевищена у 7 разів – секції аварійного мосту обвалилися. Разом з вантажівкою також провалився легковий автомобіль, що проїжджав через міст. Наразі відомо про 5 потерпілих, один у важкому стані.

Наразі міст перекрито поліцією та організовано об'їзд автотранспорту через с. Нересниця.

Як пояснили у агентстві, служба відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області планувала відремонтувати міст та виготовила 2021 року проєкт реконструкції споруди, однак втілити його у життя завадило повномасштабне вторгнення Росії.

Там зазначили, що міст буде відновлене якнайшвидше, фахівці працюють на місці та вивчають шляхи розв’язання проблеми.

"Для запобігання обвалів та руйнувань, стратегічні мости в Україні зараз перевіряє створена Урядом Комісія. Її перші висновки – 10% мостових споруд перебувають в непрацездатному стані, а середній вік більшості мостів в країні сягає 60 років. Комісія вже провела обстеження великих мостів у Києві, Житомирі та Рівному", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Закарпатській області в понеділок, 24 липня, раптово обвалився міст разом з автомобілями. Інцидент трапився на дорозі Н-09 на мості через річку Тересва Бедевлянської обʼєднаної територіальної громади. Там обвалилася секція моста. Сталося це під час руху автомобілів.

У результаті обвалу мосту на Тячівщині постраждало п'ятеро людей, троє з них - діти.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності