UA | RU
21 квітня 2023, 16:54

Суд на Закарпатті зобов'язав настоятеля собору УПЦ МП здати закордонний паспорт

фото з відкритих джерел

Ужгородський міський суд обрав особисте зобов'язання як запобіжний захід настоятелю кафедрального собору УПЦ (МП) отцю Дмитру Сидору, якого підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі. Він має здати закордонний паспорт та з'являтися до слідчого за першою вимогою

Про це повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк у коментарі "Укрінформу", передає RegioNews.

За її словами, суд обрав запобіжний захід настоятелю Ужгородського кафедрального Хресто-Воздвиженського собору Дмитру Сидору — його зобов'язали здати закордонний паспорт і з'являтися на допити до слідчого або прокурора за першою вимогою.

За версією слідства, настоятель Кафедрального Хресто-Воздвиженського собору під час богослужінь образливо висловлювався щодо віри та переконань вірян ПЦУ, називав їх "безбожниками", а саму помісну церкву — "порожнім безблагодатним підвалом з павуками" та "конфесією мерців".

Крім того, здобуття Православною церквою України Томосу протоієрей представляв своїм парафіянам як одержання "фальшивого папірця" та "безумство купки неправославних людей".

Підозру Сидору оголосили 16 березня. Отець Сидор одразу після суду виступив із заявами про утиски щодо нього з боку правоохоронців. Із зали суду він вийшов зі словами: "Сухарі мені не знадобилися!"

Ужгородський міськрайонний суд вже розглядав справу щодо отця Сидора у 2012 році. Тоді йшлося про "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Йому присудили три роки позбавлення волі умовно.

Нагадаємо, депутати міської ради Тернополя 17 квітня позбавили УПЦ МП права користуватися землею.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності