UA | RU
27 червня 2024, 22:06

У фігуранта справи про "зливи" з НАБУ Юрія Голика проводять обшуки, — ЗМІ

фото: facebook.com/y.golyk

Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки в бізнесмена та колишнього радника Дніпропетровської ОДА Юрія Голика, який фігурує в антикорупційному розслідуванні щодо програми «Велике будівництво»

Про це повідомляє hromadske з посиланням на власні джерела, передає RegioNews.

Журналісти Bihus.Info оприлюднили фото з місця, де відбуваються слідчі дії. У якому саме провадженні обшукують Голика - поки невідомо.

Зазначимо, що раніше цього ж дня прийшли з обшуками у справі "злитих" документів НАБУ до колишнього заступника голови Офісу президента й теперішнього радника міністра оборони Кирило Тимошенка.

Сам він підтвердив обшуки, однак сказав, що не має стосунку до справи, яку розслідують правоохоронці.

Нагадаємо, у червні Голик виїжджав з України за системою "Шлях". Сам він запевняв, що незабаром повернеться, як і робив це у попередні рази.

Раніше повідомлялося, що журналісти видання Bihus.info з'ясували, що детективам НАБУ таки вдалося отримати частину інформації з IPhone Юрія Голика (переважно фотографії з кешу телефонів). Ці відомості підтвердили, ідеолог "Великого будівництва" був добре обізнаний із перебігом кримінальної справи щодо ремонту доріг на Дніпропетровщині, у матеріалах якої згадується його прізвище.

У жовтні 2023 року журналісти Bihus.info з’ясували, що Юрій Голик, який називав себе "ідеологом "великого будівництва"", створив так званий "картель" — закритий клуб дорожніх компаній, які, як зазначали розслідувачі, усі найбільші тендери почали розігрувати між собою. Окрім цього, Голик досить часто з’являється в Офісі президента.

У травні цього року директор НАБУ усунув від обов’язків свого першого заступника Гізо Углаву на час розслідування за фактом імовірного витоку інформації.

Як писала "Українська правда", розголошення даних здійснили представники НАБУ в інтересах Голика. Bihus.Info повідомили, що фігурантам розслідувань НАБУ "зливали" внутрішні документи бюро, ухвали, скриншоти листувань тощо.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Удар по Вільнянську — кількість постраждалих зросла до 36
30 червня 2024, 10:17
Сумщина потерпає від ворожих обстрілів: у поліції показали наслідки нових ударів
30 червня 2024, 10:01
У Миколаєві зіткнулись автомобілі ВАЗ та Land Cruiser — шестеро постраждалих
30 червня 2024, 09:53
На Одещині прогримів вибух — ворог вдарив балістикою
30 червня 2024, 08:56
Окупанти вдарили по центру Вільнянська на Запоріжжі: семеро загиблих, серед них – діти
29 червня 2024, 21:08
На Київщині з річки Рось дістали тіло 24-річного молодика
29 червня 2024, 19:23
Росіяни скинули КАБ на Дергачі Харківської області: є постраждалі
29 червня 2024, 17:42
Росіяни вдарили по Запорізькому району: пошкоджений об'єкт критичної інфраструктури
29 червня 2024, 16:41
Бійці СБУ показали, як "полюють" на російські системи ППО
29 червня 2024, 16:10
ДТП на трасі на Львівщині: одна загибла та двоє постраждалих
29 червня 2024, 15:36