UA | RU
23 лютого 2024, 08:14

Ситуація на фронтах та втрати ворога: актуальна інформація від Генштабу ЗСУ

фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Росіяни атакували на 8 напрямках, найактивніше на Мар’їнському, завдали 3 ракетних та 83 авіаційних ударів, здійснили 152 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах; загалом за добу на фронті відбулося 101 бойове зіткнення

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Генштаб ЗСУ в Facebook.

Атаки росіян

Ворог завдав 3 ракетних та 83 авіаційних ударів, здійснив 152 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Вночі, російські окупанти атакували Україну, застосувавши ракети та БпЛА типу "Shahed". Силами та засобами протиповітряної оборони України 23 ударних БпЛА було знищено.

Авіаційних ударів зазнали населені пункти Роздолівка, Веселе, Бердичі, Семенівка, Орлівка, Ласточкине, Тоненьке, Костянтинівка, Олександропіль, Красногорівка, Курахове, Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар та Старомайорське Донецької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 125 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на фронтах

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив 5 спроб наступу в районі населеного пункту Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 14 атак у районах населених пунктів Терни й Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 16 атак противника в районах населених пунктів Андріївка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка і Торецьк Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 10 атак ворога у районах населених пунктів Орлівка, Сєверне, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку оборонці продовжують стримувати ворога у районах Новомихайлівки та Побєди Донецької області, де ворог 43 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони відбили 3 атаки противника південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку захисниками відбито 5 атак противника західніше Вербового і поблизу Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби, противник здійснив 5 спроб штурму позицій наших військ на лівобережжі Дніпра.

Втрати ворога

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу та 3 зенітних ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 4 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 1 логістичному хабу, 2 засобах протиповітряної оборони та 1 наземній станції управління БпЛА противника.

Українські військові за добу ліквідували ще тисячу російських окупантів, таким чином загальні втрати росармії в особовому складі з початку широкомасштабного вторгнення в нашу країну склали вже понад 408 тисяч солдатів. Також бійці ЗСУ знищили ще 49 артсистем та 2 РСЗВ.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 до 23.02.24 орієнтовно склали:

  • особового складу - близько 408240 (+1000) осіб ліквідовано;
  • танків - 6526 (+3) од.;
  • бойових броньованих машин - 12410 (+37) од.;
  • артилерійських систем - 9916 (+49) од.;
  • РСЗВ - 999 (+2) од.;
  • засоби ППО - 682 (+2) од.;
  • літаків - 339 од.;
  • вертольотів - 325 од.;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 7628 (+32) од.;
  • крилаті ракети - 1903 од.;
  • кораблі/катери - 25 од.;
  • підводні човни - 1 од.;
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 12960 (+36) од.;
  • спеціальна техніка - 1575 (+9) од.

Нагадаємо, російські окупанти у ніч проти 23 лютого атакували територію України ударними дронами та ракетами кількох типів.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності