UA | RU
26 вересня 2023, 08:46

Доба на фронті: ЗСУ завдали 18 ударів по позиціях окупантів

фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України. Ведеться наступальна операція на Мелітопольському та Бахмутському напрямках

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на зведення Генштабу.

Атаки росіян

Минулої доби Російська Федерація атакувала Україну 12 крилатими ракетами "Калібр", 2 протикорабельними ракетами П-800 "Онікс" та 24 іранськими ударними БпЛА типу Shahed-136/131 по припортовій інфраструктурі Одеської області та інших об’єктах цивільної інфраструктури.

В результаті успішної бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України було знищено 11 крилатих ракет "Калібр та усі 24 ворожі "Шахеди"..

Крім того, сьогодні вночі, окупанти знову атакували Україну дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Ситуація на фронті

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському та Лиманському напрямках противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили 5 атак противника в районі Кліщіївки Донецької області, де ворог намагався відновити втрачене положення.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Авдіївки та Сєверного Донецької області. На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом доби здійснив 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Крім того, противник намагався відновити втрачене положення в районі Новомихайлівки Донецької області, але успіху не мав. Водночас, на Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, захищають нашу землю від окупантів.

На Мелітопольському напрямку сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, продовжують закріплятися на зайнятих рубежах і виснажують ворога.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та наносять успішне ураження по тилах противника.

Втрати росіян

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 7 ударів по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 9 артилерійських засобах, району зосередження особового складу та військової техніки, складу боєприпасів та станції РЕБ противника.

Нагадаємо, 26 вересня Росія в черговий раз атакувала південні області України безпілотниками по типу "Шахед". Силам ППО вдалось збити більшість дронів.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
Двоє бойовиків, які штурмували позиції ЗСУ на Донеччині, проведуть 15 років за ґратами
15 травня 2024, 03:40
ЗСУ показали, як розривають бронетехніку та підрозділи окупантів на Сході
15 травня 2024, 03:00
Поскандалили на весіллі і пішли у напрямку дому: на кордоні затримали трьох іноземців
15 травня 2024, 02:45
На Житомирщині поліція почала розслідування через спробу самогубства 12-річного хлопчика
15 травня 2024, 01:37
На Харківщині ЗСУ перемістились на більш вигідні позиції в районах Лук’янців та Вовчанська, – Генштаб
15 травня 2024, 01:30
У Дніпрі засудили чоловіка, який жорстоко побив хворого 8-річного племінника
15 травня 2024, 00:15
У Києві викрили дев'ять нелегальних гральних залів, які порушували комендантську годину
14 травня 2024, 23:52
В усіх областях України застосували аварійні відключення електрики
14 травня 2024, 21:42
Військові показали, як нищать дронами замасковану техніку ворога на Запоріжжі
14 травня 2024, 21:26
"Авторитету" із Броварів, який погрожував зброєю поліцейським, суд обрав запобіжний захід
14 травня 2024, 20:46