UA | RU
27 липня 2023, 20:48

Скандал з поїздкою на Мальдіви: Арістову повідомили про підозру

фото: facebook.com/yuaristov

Генеральний прокурор повідомив про підозру народному депутату України IX скликання Юрію Арістову за фактом внесення до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Державне бюро розслідувань у Telegram.

"За матеріалами розслідування ДБР та СБУ 27 липня генеральний прокурор повідомив про підозру народному депутату у внесенні посадовцем свідомо неправдивих відомостей до офіційних документів", - сказано в повідомленні ДБР.

Правоохоронці встановили, що тоді ще нардеп вніс до офіційних документів недостовірну інформацію про терміни свого перебування за кордоном, цілі відрядження, країну перебування та час повернення.

Як уточнили в ДБР, це було зроблено для відпочинку нардепа разом з його родиною в одному з готелів на Мальдівах.

Нагадаємо, раніше журналісти з'ясували, що заступник голови комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп від партії "Слуга народу" Арістов у липні їздив на Мальдіви, де він відпочивав з сім'єю.

Там він знаходився у готелі Waldorf Astoria Maldives, де вартість проживання на двох оцінюють щонайменше у 100 тисяч гривень.

На скандал одразу відреагував голова фракції "СН" у Раді Давид Арахамія. Він вимагав, щоб Арістов склав мандат, якщо інформація журналістів підтвердиться.

Того ж дня депутат, який їздив на Мальдіви, подав в Раду заяву про складання мандату. Сьогодні парламент підтримав його.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності