UA | RU
12 липня 2023, 21:39

Ощадбанк поновлює ідентифікацію переселенців: що потрібно знати

фото: Ощадбанк/Facebook

З 1 вересня 2023 року Ощадбанк поновлює процедуру ідентифікації переселенців. Люди, які отримують пенсію та соціальні виплати на картки банку, повинні будуть особисто звернутись до відділення. Ідентифікацію поновили після скасування карантину через COVID-19

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на "Суспільне".

"Фізичну ідентифікацію мають проходити люди, які отримали статус ВПО до 24 лютого 2022 року. Це можна зробити у будь-якому відділенні банка на території України", — розказала на брифінгу начальниця Донецького обласного управління АТ "Ощадбанк" Ганна Прасол.

Якщо людина, яка отримала статус ВПО до 24 лютого 2022 року, але після початку повномасштабного вторгнення виїхала в інший регіон і знову стала там на облік як ВПО, то їй фізичну ідентифікацію проходити не потрібно, пояснила Прасол.

Вона додала, банк буде робити SMS-розсилку, де повідомлятиме клієнтів про необхідність ідентифікації. Після такого сповіщення, потрібно прийти до відділення банку з паспортом, банківською карткою та пенсійним посвідченням.

Пенсіонери, які мають електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) та внутрішні переселенці мають проходити таку ідентифікацію кожні пів року, а пенсіонери, які не мають ЕПП, — кожні три місяці.

Якщо людина, яка має статус ВПО, не звернеться задля ідентифікації до Ощадбанку, її карточку заблокують.

"Якщо людина не пройде ідентифікацію, то банк змушений буде заблокувати видаткові операції по рахунку. При цьому нарахування пенсії та соціальної допомоги буде продовжуватись, бо це належить до компетенції відповідних державних органів", — зауважила Прасол.

За її інформацією, зараз на Донеччині працюють 27 відділень банку та понад 70 банкоматів. Записатися на прийом задля ідентифікації, за словами Прасол, можна у електронну чергу:

Нагадаємо, раніше у Мінреінтеграції заявляли, що за наявності підозр щодо неправомірного отримання допомоги соціальні служби перевірятимуть внутрішньо переміщених осіб.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності