UA | RU
07 травня 2020, 10:49

Україну накрила негода: у Карпатах випало 15 см снігу

У багатьох районах пройшли дощі, оголошено штормове попередження
У багатьох районах пройшли дощі, оголошено штормове попередження
pixabay.com

Рятувальники попереджають, що вдень сильні дощі пройдуть у західних, Житомирській, Київській, Чернігівській та Вінницькій областях. Також протягом доби в західних областях сильні пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий).

Про це повідомляє ГСЧС України, пише Regionews.

У високогір'ї Івано-Франківської та східній частині Закарпатської областей сьогодні очікується значна сніголавинна небезпека (III рівень).

Тим часом в Карпатах панує заметіль, випало 15 см снігу, а вдень очікується помірний мокрий сніг.

"7 травня 2020 року на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря -3°С, вітер північно-західний 15 м/с, хмарно, хуртовина, обмежена видимість до 20 м. Випало 15 см снігу", - йдеться в повідомленні.

За даними синоптиків, на півдні і сході країни пройдуть невеликі дощі. Крім того, в більшості районів східних, Запорізькій, Одеській, Миколаївській областях та місцями в Дніпропетровській області залишається високий рівень пожежної небезпеки.

За прогнозами Гідрометцентру, за добу випаде від 15 до 49 мм опадів, що майже дорівнює середній місячній нормі для травня.

Дощити у столиці почало ще 6 травня. До початку опадів гідрослужби КК "Київавтодор" виїхали на проблемні місця. Наслідки негоди ліквідовують 72 одиниці спецтранспорту.

Локальні підтоплення, які виникли, на вулицях Табірної і Стеценко вдалося ліквідувати.

Найбільш проблемні місця (вулиці біля станції метро "Лівобережна", тунель на вул. О. Теліги біля станції метро "Дорогожичі", площа Перемоги, вулиця Вереснева) - без підтоплень.

Як раніше повідомлялося, в Чернівцях непогода повалила дерева і пошкодила будівлі та машини.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики