UA | RU
04 травня 2020, 10:42

На Миколаївщині вперше оселилися рожеві фламінго

Зграю цих птахів орнітологи помітили та сфотографували
Зграю цих птахів орнітологи помітили та сфотографували
Фото: wikipedia

У Миколаївській області на Тилігульському лимані вперше помітили зграю рожевих фламінго. Про це повідомили в дирекції Регіонального ландшафтного парку "Тилігульський", передає RegioNews.

Так, співробітники парку розмістили фотографію фламінго, де зграя цих птахів стоїть у воді.

Варто зазначити, що рожевий фламінго населяє великі озера з солоною водою, морські лагуни і лимани. Годується на мілководді з мулистим дном у важкодоступних місцях.

Як відомо, рожевий фламінго — найпоширеніший вид фламінго. Однак в Україні - рідкісний залітний вид. Відомо про єдиний випадок гніздування на Сиваші в Херсонській області, який зареєстрували в 2017 р.

Гніздовий ареал складається з декількох розірваних частин та охоплює Африку, південь Європи й Азії. В Європі гніздяться на півдні Франції й Іспанії. В Африці фламінго гніздиться на озерах Марокко, Тунісу, Мавританії, Кенії, на півдні континенту; на островах Зеленого мису. В Азії гніздяться в Казахстані, Афганістані, Індії. Північні популяції є перелітними, південні — осілі.

Довідка: Регіональний ландшафтний парк "Тилігульський" включає узбережжя і прилеглі акваторії Тилігульського лиману в межах Березанського району Миколаївської області загальною площею 8195,4 га. До його складу також увійшов орнітологічний заказник місцевого значення "Пониззя Тилігульського лиману". Як унікальний природний комплекс Тилігульський лиман включений в перелік водно-болотних угідь, що мають міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів. Тилігульський лиман знаходиться на межі Миколаївської та Одеської областей і вважається одним з найчистіших лиманів Північно-Західного Причорномор'я. Його довжина сягає 60 кілометрів, ширина - до 4,5 кілометра, максимальна глибина - 21 метр, прозорість води - до 7 метрів.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності