UA | RU
15 травня 2023, 14:16

У Раді оборони розповіли про наслідки ракетних обстрілів Тернопільщини

Фото: із відкритих джерел

У суботу, 13 травня, та вранці у неділю, 14 травня, росіяни обстріляли Тернопіль та передмістя. Були прильоти у складські приміщення, пошкодженні також цивільні будинки

Про це під час брифінгу повідомили начальник ОВА Володимир Труш, начальник ГУ ДСНС Віктор Маслей та міський голова Сергій Надал, передає RegioNews.

Так, вечері 13 травня, під час першої повітряної тривоги ворожа ракета пошкодила складське приміщення. Площа загоряння склала 50 тис. м². Пожежники боролися з вогнем практично дві доби.

На складі зберігалися товари різних підприємств, а також гуманітарна допомога. Збитки також підраховуватиме спеціальна комісія.

Наступні прильоти були о 05:00 в Тернопільську та Великогаївську громаду. Знищено дачний кооператив, комерційну структуру та її автопарк. Загалом пошкоджено майже 50 автівок.

Зазначається, що обійшлося без загиблих. Проте внаслідок російської атаки травмовані люди. Один чоловік отримав осколкові поранення, він отримав меддопомогу і лікується вдома. Ще один потерпілий отримав 30% опіків, його перевели у Львівський опіковий центр.

Міський голова Тернополя наголосив, що аби російські злочини, а також знищене внаслідок обстрілу майно були зафіксовані та відшкодовані, людям слід зателефонувати у поліцію і дочекатися візиту спеціальної комісії. До приходу фахівців просять нічого не ремонтувати й не прибирати. Наразі поліцейські зареєстрували вже 165 таких звернення громадян.

Крім того, за словами начальника ГУНП Тернопільщини Олександр Богомол, поліція розпочала пошуки людей, які оприлюднили відео з моментом ракетного обстрілу Тернополя.

"Не можна знімати відео прильотів чи їх наслідків та показувати в соцмережах. Це допомога ворогу. Ми цих людей знайдемо та притягнемо до відповідальності. Ці речі виставляти не можна", – наголосив головний поліцейський області.

Нагадаємо, після обстрілу Тернополя вночі 14 травня, почалася масштабна пожежа. Її гасили 80 рятувальників протягом ночі.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Зарубав сокирою та хотів спалити: на Житомирщині чоловік жорстоко вбив матір
02 травня 2024, 03:45
На Херсонщині пілоти дронів знищили вантажівки, станцію РЕБ та польовий склад росіян
02 травня 2024, 03:00
Втеча 8 чоловіків за кордон за 2,5 млн грн: на Буковині затримали "бізнесмена"
02 травня 2024, 02:18
На Дніпропетровщині жінка посварилася з цивільним чоловіком і вдарила його ножем
02 травня 2024, 01:53
Через ворожі міни в Україні загинули майже 300 людей
02 травня 2024, 01:27
У Сухопутних військах назвали втрати РФ за квітень
02 травня 2024, 00:45
Житель Києва викликав поліцію, бо забув, де припаркував машину
01 травня 2024, 23:45
У Новій пошті прокоментували ракетний удар по сортувальному депо в Одесі
01 травня 2024, 23:37
Зеленський звільнив очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
01 травня 2024, 23:23
Росіяни атакували Одесу балістикою: виникла потужна пожежа, багато постраждалих
01 травня 2024, 22:51