UA | RU
10 травня 2024, 20:33

Мешканець Сумщини після візиту до ТЦК потрапив у реанімацію

фото: ТСН.ua

Житель міста Шостка Сумської області двічі втратив свідомість і потрапив до реанімації після візиту до ТЦК та СП у Харкові. Наразі триває перевірка

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на ТСН.ua.

Родичі 55-річного постраждалого звинувачують військових з ТЦК у протиправних діях. Вони стверджують, що чоловіка таємно вивезли з Сум до Харкова. Там сумчанин двічі втрачав свідомість, а після й зовсім опинився у реанімації.

Сім'я потерпілого стверджує, що чоловік проходив медичну комісію, як законослухняний громадянин, але у відповідь зіткнувся з невтішними реаліями.

ВЛК без обстеження

Відомо, що раніше чоловік переніс інфаркт, останні три роки у нього підвищувався тиск. Окрім того, він мав проблеми зі спиною протягом 30 років — при зміщенні дисків "відмовляли" ноги.

Дружина потерпілого розповіла, що на ВЛК йому навіть не поміряли тиск і запевнили, що чоловік може служити.

Під час спілкування з головою ВЛК чоловік попросив зробити дообстеження через дійсно поганий стан здоров'я та можливість негативних та непередбачуваних ситуацій, на що отримав відмову в грубій формі, — заявила дружина.

Згодом чоловік отримав нову повістку та мав їхати до навчального центру в Сумах. Однак його привезли в Харків, де йому стало погано.

За словами родини, ТЦК обіцяли доправити його до Шостки, але автобусом повезли до Гончарівська, в Чернігівську область. Там потерпілий ще раз втратив свідомість. Уже в такому стані його доправили до лікарні в Конотоп, де сумчанин опинився в реанімації. Про стан чоловіка родичі дізналися випадково через знайомих.

"У лікарні він опинився без супроводжувальних документів. Представники Шосткинського ТЦК та СП навіть не повідомили родині, що людина в реанімації м. Конотоп", — розповіла родина потерпілого.

Розслідування

Справу передали до Держбюро розслідувань. У Сумському обласному ТЦК повідомили, що наразі триває перевірка.

"Ми зараз перевіряємо цю інформацію, реакція на це буде. З’ясовуємо, що відбулося насправді", — повідомив речник Сумського ОТЦК Олександр Бондаренко.

Нагадаємо, 5 травня на території Саксаганського ТЦК та СП Кривого Рогу внаслідок раптового різкого погіршення стану здоров’я помер військовозобов’язаний. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом смерті чоловіка.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...