UA | RU
22 серпня 2023, 14:19

На Сумщині затримали ворожу інформаторку, яка "зливала" дані для можливого прориву ДРГ

Фото: СБУ

Служба безпеки затримала прихильницю рашизму, яка "зливала" ворогу інформацію про місця базування Сил оборони у прикордонних з рф районах Сумщини

Як інформує RegioNews, про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ.

"Особливо ворога цікавила дислокація підрозділів ЗСУ і Держприкордонслужби, які забезпечують захист обласного центру і державного кордону на північно-східних рубежах України", - йдеться у повідомленні.

Розвіддані потрібні були загарбникам для здійснення прицільних повітряних атак по позиціях українських захисників та можливої підготовки "прориву" російських ДРГ на територію регіону.

Зловмисницею виявилась проросійськи налаштована мешканка Сумського району, яка активно поширювала власні антиукраїнські дописи у заборонених "Однокласниках".

Деструктивний контент фігурантки привернув увагу представників спецслужб країни-агресора, які згодом дистанційно залучили жінку до співпраці.

Для збору розвідінформації вона об’їжджала місцевість на громадському транспорті й приховано спостерігала за українськими об’єктами.

Також вона використовувала своїх знайомих, в яких під надуманими приводами розпитувала новини про бійців Сил оборони у прикордонних районах.

Отримані відомості ворожа інформаторка передавала рашистам з детальним описом через месенджер.

Під час обшуків у затриманої вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності на користь рф.

Суд обрав їй запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, на Донеччині затримали ворожого інформатора, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони поблизу передової.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...