UA | RU
18 грудня 2023, 15:34

ДБР передало АРМА майно керівника Рівненського ТЦК

Фото: Facebook

Державне бюро розслідувань (ДБР) передало Нацагентству з питань виявлення активів (АРМА) майно керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Його підозрюють у незаконному збагаченні та побитті солдата

Вартість переданого майна оцінюється у 51 млн 700 тис. грн і включає земельну ділянку, будинки на гірськолижному курорті, ще одну земельну ділянку з будинком та два вантажні автомобілі, передає RegioNews з посиланням на ДБР.

Розслідування розпочалося у липні 2023 року через побиття солдата, який погрожував розкриттям злочинів посадовця. ДБР також виявило значну кількість майна, зареєстрованого на родичів підозрюваного.

Посадовець обвинувачується в застосуванні насильства та грабежі. Йому також повідомлено про підозру у набутті активів, вартість яких перевищує законні доходи.

Керівник Рівненського ТЦК та СП знаходиться під вартою без можливості внесення застави. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

За даними слідства, полковник та підполковник вирішили вжити радикальних заходів проти військовослужбовця своєї ж військової частини, який мав намір доповісти про їхні порушення під час служби.

Судячи з розслідування, обласний військком власноруч побив військовослужбовця, тоді як його підполковник фіксував це на телефон. Такі "виховні заходи" перетворились на бійку, під час якої чиновники не тільки побили підлеглого, але й змушували його вибачатися перед ними.

У результаті слідства 26 липня пройшло шість обшуків, виявивши телефони, включаючи той, що належав потерпілому. За місцем проживання обласного військкома знайшли кий. Крім того, у районного військкома знайшли 8 пакетів із сумнівною речовиною, яка може бути амфетаміном, та предмети для вживання наркотиків.

Чиновника затримали та оголосили підозру у незаконному зберіганні наркотиків з метою збуту у великих розмірах. Цей скандал привернув увагу не лише військової громадськості, а й широкого загалу.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров раніше заявив, що голова сільської ради має право підписувати повістки. Також він особисто може їх формувати.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності