UA | RU
20 червня 2023, 14:02

В Івано-Франківську на кладовище закуплять електросамокати

фото: pixabay

В Івано-Франківську на місцевому кладовищі незабаром з’являться електросамокати та велосипеди, які можна буде взяти напрокат. Вирішили зробити це для того, щоб полегшити пересування кладовищем, яке має велику площу

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, передає RegioNews.

"Отримую дуже багато повідомлень про те, що важко пересуватись нашим міським кладовищем. На превеликий жаль, війна значно його розширила", — написав він у Facebook.

Міський голова додав, що також місцева влада працює над впровадженням автобуса, який курсуватиме кладовищем, щоб люди могли дістатися до могил своїх рідних. Так він відповів на коментарі про те, як зможуть пересуватися літні люди.

Марцінків додав, що автобус "буде трохи згодом", бо нині тривають перемовини з банком. "Робимо так, щоб люди могли відвідувати могили рідних без перешкод", — написав він у Facebook.

У коментарях під публікацією деякі користувачі ідею із самокатами та велосипедами не підтримали. Зокрема дехто посилався на незручності для літніх людей чи казав, що краще спрямувати гроші для військових, а хтось пропонував інші варіанти, наприклад, закупити "буси".

Також користувачі порушили тему будівництва крематорію, вказувавши на проблему, яка може виникнути у майбутньому — відсутність місць для поховань.

Марцінків відповів, що такий проєкт "був би дорогим для міста". Тому його наразі в Івано-Франківську не розглядають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дніпровська районна державна адміністрація в місті Києві достроково розірвала договір на закупівлю 306 барабанів за 890 тисяч гривень.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності