UA | RU
22 квітня 2024, 13:42

Депутата Полтавської облради підозрюють у переправленні чоловіків за кордон: подробиці справи

Фото: facebook.com/poltava.council

Правоохоронці підозрюють, що депутат Полтавської ради Андрій Удовиченко допоміг втекти за кордон двом чоловікам. Депутат як керівник підприємства забронював від мобілізації двох осіб, а згодом вони виїхали до Польщі

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на видання "Полтавщина".

Октябрський райсуд Полтави розглянув клопотання слідчого щодо обрання міри запобіжного заходу стосовно депутата Полтавської облради Андрія Удовиченко від партії "Рідне місто", який є керівником автотранспортного підприємства. У матеріалах справи йдеться про те, що слідчі поліції підозрюють депутата за ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

За версією слідства, для незаконного переправлення через держкордон двох осіб він працевлаштував їх на своє ПрАТ "АТП-15339" з подальшим бронюванням.

"Достовірно знаючи, що ці особи роботу водія виконувати не будуть, 4 квітня 2022 року депутат направив листа № 299 до Міністерства аграрної політики та продовольства України з пропозиціями щодо їх бронювання як військовозобов’язаних, яким надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час, як водіїв автотранспортних засобів ПрАТ "АТП-15339", які залучені до вирощування зерна сільськогосподарських культур", - зазначається у матеріалах справи.

На підставі цього листа Міністерство економіки України 23 квітня 2022 року забронювало двох працівників підприємства від мобілізації. А після цього ці двоє людей вирушили "у відрядження" до польських міст Люблін та Жешув.

Один з цих чоловіків перебував у відрядженні за кордоном України 115 днів, а інший — 43 дні. У листопаді того ж року вказані чоловіки ще раз побували у відрядженнях в Польщі — 80 та 121 день.

Також повідомляється, що у травні 2023 року депутат вирішив посприяти раніше заброньованому чоловіку виїхати з України шляхом внесення до бази даних "Шлях" недостовірних відомостей. Цим методом підозрюваний скористався й у вересні 2023 року. Фігуранти справи виїжджали за кордон на мікроавтобусі.

Таким чином, як резюмує слідство, Андрій Удовиченко підозрюється у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України шляхом усунення перешкод. Передбачене покарання за такий злочин — у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. 2 квітня йому повідомили про підозру.

Варто зазначити, що у 2023 році СБУ підозрювало, що частина бенефіціарів підприємств депутата Удовиченка — громадяни РФ. Депутат тоді заявив, що справа СБУ — політичне переслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за матеріалами СБУ та ДБР підозру отримав заступник голови Полтавської облради, який подорожував Євросоюзом під виглядом службового відрядження.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Одного чоловіка вбив, а іншого вдарив ножем: мешканець Миколаєва влаштував криваву різанину
06 травня 2024, 06:00
На Житомирщині чоловік живцем згорів у власній квартирі — фото
06 травня 2024, 04:00
Суми атакували "шахеди": місто перевели на резервне живлення
06 травня 2024, 02:10
РФ атакувала енергетичні об'єкти Сумщини — ОВА
06 травня 2024, 01:46
У Харкові та області оновили графіки відключень світла на 6-10 травня
05 травня 2024, 18:30
Росія вдарила 5 ракетами по Слов'янській ТЕС — які наслідки
05 травня 2024, 17:57
Прокурори показали наслідки російських авіаударів по Харкову
05 травня 2024, 17:22
На Харківщині окупанти обстріляли Купʼянський район: постраждали цивільні
05 травня 2024, 16:55
У Бердянську ліквідували організатора катівні для українських полонених — ГУР
05 травня 2024, 16:30
Пошкоджені будинки та авто: після російської атаки вже 10 мешканцям Харкова надають допомогу
05 травня 2024, 16:00