UA | RU
14 вересня 2023, 12:44

У Полтаві відновили подачу гарячої води, якої не було 5 днів – начальник ОВА Дмитро Лунін

В оселі жителів Полтави й низки міст регіону повернулася гаряча вода. Її не було п’ять днів, і мешканцям доводилося підігрівати воду в чайниках чи на газовій плиті

Постачання вдалося відновити вранці 14 вересня після успішних перемовин начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна з керівництвом "Групи Нафтогаз", які відбулися напередодні в Києві.

"13 вересня обласна адміністрація ініціювала та провела плідну зустріч із керівництвом "Нафтогазу". Ми розв’язали проблему з постачанням гарячої води та домовилися про те, що до 30 вересня профільне підприємство теплопостачання "Полтаватеплоенерго" підпише новий договір на постачання газу для підігріву води", – повідомив Дмитро Лунін у своєму телеграм-каналі.

Як зазначали місцеві ЗМІ, 9 вересня "Нафтогаз" відмовився підписати новий договір із "Полтаватеплоенерго". Причиною тому стали начебто багатомільйонні борги колишнього орендатора Кременчуцької ТЕЦ, які разом із майном перейшли на баланс "Полтаватеплоенерго" після знищення росіянами цієї теплоцентралі.

Однак, за словами Луніна, така ситуація виникла суто через бездіяльність керівника "Полтаватеплоенерго", який не налагодив дієву комунікацію з "Нафтогазом" та "Нафтогазтрейдингом". Начальник ОВА говорить, що борги ТЕЦ не мали жодного стосунку до укладання нового договору.

Дмитро Лунін звернувся до Полтавської обласної ради, яка фактично управляє цим комунальним підприємством, із вимогою відреагувати на бездіяльність свого керівника та зробити кадрові висновки.

Водночас він підкреслив, що ОВА та "Нафтогаз" уже напрацювали шляхи вирішення ситуації з боргом Кременчуцької ТЕЦ.

"Дякую члену правління групи "Нафтогаз" Івану Лукері за конструктивний діалог і спільне вирішення нагального питання! Ми обговорили 4 шляхи вирішення цієї проблеми. Один із них – реструктуризація боргу. Загалом усе це можна було вирішити, якби керівник підприємства особисто контактував із "Нафтогазом".

Нагадаємо, як повідомляв начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, у Полтаві відкрили перше модульне містечко для переселенців. Воно розраховане на понад 520 людей. У будиночках є все необхідне: кухня, техніка, вода, світло, облаштована територія, кондиціювання, генератори.

Також, за словами Луніна, на Полтавщині незабаром запрацює перший у регіоні лінійний прискорювач для лікування онкологічних захворювань.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
В Миколаєві сталася масштабна пожежа на підприємстві
04 травня 2024, 12:36
Окупанти вдарили по вантажівці у Бериславі: вона згоріла
04 травня 2024, 12:14
Стрілянина в ТЦК на Закарпатті: в поліції прокоментували конфлікт
04 травня 2024, 11:40
Ворожа армія вночі атакувала Дніпропетровщину: що відомо
04 травня 2024, 11:12
Росіяни вночі запустили по Україні "шахеди": ППО збила всі 13 дронів
04 травня 2024, 10:55
Росіяни найбільше атакували під Авдіївкою: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті та втрати ворога
04 травня 2024, 10:31
Атака дронів на Харків: через падіння уламків горіли будівлі, є постраждалі
04 травня 2024, 10:06
На Черкащині чоловіка затримали за розбещення 13-річної дівчинки
04 травня 2024, 04:51
Жителька Львівщини намагалась нелегально провезти з Польщі 200 мобільних телефонів
04 травня 2024, 03:46
Скільки в Україні досі залишається церков Московського патріархату: статистика по областях
04 травня 2024, 02:25