UA | RU
27 грудня 2022, 10:03

Укріплення армії та допомога населенню. Депутат Полтавської облради Мухтаров відзвітував про рік роботи

Фото: із відкритих джерел

Депутат Полтавської обласної ради Фахраддін Мухтаров відзвітувався перед громадою по результатам своєї роботи у 2022 році

Свій звіт депутат опублікував на сторінці у Facebook, передає RegioNews.

"Для мене, як для депутата, цей рік теж був непростим і доводилося і доводиться робити дуже багато справ, щоб наблизити нашу перемогу і підтримати наш народ", - зазначив Мухтаров.

Фактично цей рік каденції став роком цілеспрямованих дій, направлених на укріплення армії, допомоги населенню, зазначив Мухтаров.

Серед напрямків діяльності депутата про які він відзвітував:

Транспорт для ЗСУ

Було придбано і передано для ЗСУ десять транспортних засобів: 2 вантажівки, 2 буси, 1 великий автобус, 4 позашляховики, 1 ГАЗон. ( Загалом на суму 1млн 800 тис грн) .Збройні сили мають потребу у транспорті щодня, тому наразі займаюся придбанням ще декількох автомобілів, щоб наші воїни мали можливість оперативно пересуватися на передовій і виконувати бойові завдання, зберігши свої життя.

Бронежилети

500 тисяч гривень перерахував на рахунки ГО СК ПАНЧЕР на придбання бронежилетів для Лубенського РТЦК та СП. Було придбано і передано 78 бронежилетів нашим воякам на фронт.

Паливно-мастильні матеріали

Всі пам"ятаємо перші дні війни, коли країна і громади були не готові до викликів,я миттєво відгукувався на запити по забезпеченню пальним, надав паливно-мастильні матеріали 1 відділу Лубенського РТЦК та СП, національній поліції та волонтерам. Загалом на допомогу надано 9 тисяч літрів дизпалива і 7 тисяч 710л бензину А95. ( на суму 836 тисяч грн)

Будівництво блокпостів

Хорольська і Лубенська громада оперативно будували блокпости і мною на це будівництво було надано всі потрібні будівельні матеріали: бетонні блоки, стовпи, плити перекриття, шини, металевий профіль, мішки, будки з-під машин для перевезення людей, надано автокрани, моніту, вантажівки для перевезення і людський ресурс для самого будівництва. То була наша спільна справа – захищати свої громади, тому разом з добровольцями я зробив усе необхідне і залежне від мене, щоб блокпости, які на той час були дуже потрібні, не тільки запрацювали, а й стали безпечним місцем для добровольців і представників поліції та військомату, які цілодобово там чергували місяцями.

Харчування добровольців, проживання в готелі

На протязі трьох місяців надав харчування 120 добровольцям, які чергували на блокпостах, забезпечив безкоштовне проживання і харчування у готельному комплексі більш ніж 1000 людей, серед яких були родини, що тікали від війни і вояки, які їхали на фронт та кожному, хто в ту лиху годину потребував прихистку і їжі. Розумів, що всі ми маємо триматися разом і допомагати один одному.

Допомога Харківщині

Харківщина стала щитом для Полтавщини, завдяки стійкості харків"ян, центральна Україна не зазнала руйнувань війни.

Я придбав дитяче харчування і відправив фуру харчування на Харків. Маленькі діти це наше майбутнє і ми всі маємо їх берегти.Потреба в дитячому харчуванні стояла дуже гостро, наше харчування роздавали у бомбосховищах, щоб малі харків"яни отримували все необхідне для життя. Загалом витрачено 290тис грн на придбання дитячого харчування.

Для рятувальників Харківської області відправив рефрижератор якісної яловичини, вирощеної в моєму господарстві ( на суму 380тис грн). Рятувальники цілодобово рятують людей, розбирають завали, відшукуючи під ними постраждалих, ми всі маємо їм допомагати чим можемо.

Допомога ВПО

Війна внесла корективи в життя країни. Цілі області, де ведуться бойові дії, мусили покидати рідні домівки і держава надала тимчасове житло в гуртожитках навчальних закладів, спортзалах тощо. Гостро постало питання харчування для цих людей, тому я вирішив долучитися до допомоги і надав на харчування внутрішньо-переміщених осіб 5 тонн продуктів харчування власного виробництва: м"ясо, борошно, молоко, олія, крупи, все було надано по всім запитам, зокрема і для харчування великої кількості ВПО, що проживали в гуртожитках аграрного коледжу міста Хорол на протязі 4 місяців.(загальна сума становить 560тис грн)

Допомога волонтерам

Ми всі пам"ятаємо, як згуртувалися люди в тилу для допомоги воїнам на передовій, школи і дитячі садочки перетворились на волонтерські кухні, на яких виготовлялись напівфабрикати, тушонка, каші, салати, випічка для фронту.

До мене десятки разів звертались такі команди волонтерів і по кожному запиту я йшов назустріч: забезпечив їх олією ( 800л), м"ясом (1,2 тонни), молоком ( 960л), борошном ( 750 кг), на суму 250 тисяч грн.. Десятки тисяч вареників, тисячі банок тушонки і солдатських каш було приготовано і доставлено нашим бійцям.

Амуніція для ЗСУ

Неодноразово отримував звернення від родичів воїнів ЗСУ, від самих воїнів,військових частин щодо придбання амуніції для наших воїнів. Всі звернення постарався виконати в повному обсязі і продовжую це робити і надалі. Наразі мною придбано 30 приладів нічного бачення, 56 пар тактичних навушників, 120 пар берців, 100 пар тактичних рукавиць та передано ЗСУ.

На аукціоні "Перемога починається з тебе" придбав найдорожчий лот за 320 тисяч гривень – дрон, який було передано ГУР.

Волонтерська діяльність

З перших місяців війни надав в центрі міста Полтава приміщення для волонтерського штабу "Оборона Полтава". 400 м кв площі було використано для плетіння сіток і бази гуманітарних грузів, приміщення було надане мною на безоплатній основі,всі платежі по комунальним послугам і оренді покрив я в повному обсязі, щоб волонтери і ВПО могли місяцями працювати в теплі і мати можливість безперешкодно вести свою діяльність. Власним коштом оплатив оренду приміщення і комунальні послуги , зокрема, електроенергія , водопостачання та водовідведення було оплачено в розмірі 180 тис грн.

Для Лубенської громади організував заправку 4 фур з гуманітаркою і супровід з-за кордону до міста Львів, де надавав площі для перевантаження автівок, знову заправляв і надавав супровід до Лубенської громади. Загальна сума допомоги становила 68 тис грн.

Допомога пенсіонерам

Забезпечив рейсовим автобусом села Андріїівського старостату Хорольської громади, надав водія і місцеві жителі тепер мають можливість двічі на тиждень виїжджати в Хорол у справах.

Передплатив людям похилого віку місцеву газету, 280 примірників, на суму 122 тис грн, щоб мали можливість володіти інформацією і бути ближче до всього, що відбувається.

Закупив 1600 наборів продуктів на суму 650тис грн і надав їх людям похилого віку, адже їм сьогодні дуже складно виживати в умовах війни.

Забезпечую пенсіонерів молоком екстра-класу нашого господарства за пільговою ціною 10грн/л.

Пенсіонери в день народження отримують грошові кошти, як підтримку і подяку за їх важку працю на протязі життя. Вважаю, що це не лише вияв поваги до людей похилого віку, а й обов"язок кожного свідомого громадянина – підтримувати старість. Бо всі ми з часом займемо цю соціальну роль, тому власним прикладом маємо виховувати молоді покоління в повазі до старших.

Допомога Херсону

Багатостраждальний Херсон об"єднав країну вчергове. Я так само долучився до збору харчів, надав авто, пальне, закупив медпрепаратів і все це було відправлено в Херсон. Херсон – це Україна і моє завдання, як і завдання кожного – допомогти.

Допомога галузі медицини

Хорольська лікарня отримала значну допомогу в цьому році. Власним коштом я відремонтував три палати лікарні, наразі там сучасний ремонт з окремими санвузлами, тепер лікарі хірургії, терапії та травматології можуть надавати ще більш якісне лікування та реабілітацію хворим. На мою думку, в період війни лікарня є надійним фронтом, де лікарі рятують життя і сьогодні це безцінно, адже пацієнтів додалося з числа ВПО, а наші фахівці можуть якісно надати потрібну допомогу.Сума на ремонт трьох палат становить 380 тис грн.

Допомога бібліотекам

Всі ми розуміємо, що рашисти воюють проти всього українського. Щоб зміцнити любов до українського слова , придбав 60 комплектів книг поетів і письменників Полтавщини на суму 120 тисяч гривень і разом з друзями розвіз по сільським бібліотекам,бо саме в селі формується маленький патріотизм, село формує національну ідею, бо всі ми так чи інакше маємо коріння в селі. Ворог не пройде, бо мова має значення і велику силу.

Депутатська робота

На протязі року відвідував сесії і комісії. 200 тисяч грн матеріальної допомоги з фонду депутата роздав всім заявникам, які звернулися.

Мною проведено 56 прийомів громадян.

Отримав 216 звернень від громадян про надання фінансової допомоги : кому на лікування, кому на навчання,кому на покращення побутових умов – всі прохання було розглянуто і вирішено за рахунок власних коштів. На мою думку, кожен, хто може допомогти, має допомагати людям в скрутному становищі.

Сприяв виділенню обласних коштів на придбання сміттєвоза в Хорольську громаду.

Сприяв виділенню обласних коштів на дорожню техніку для Лубенської ТГ , та залученню коштів на ремонт доріг у Лубенському районі.

Співпраця з благодійними фондами

Благодійному фонду "Повернись живим" перераховано кошти в сумі 250 тисяч гривень, 160 тисяч гривень перераховано БО "Поруч".

Співпраця з фондами продовжується, готовий допомагати коштами акумулювати фінанси на лікування, реабілітацію поранених, на допомогу воїнам Збройних Сил України, адже вони боронять нашу землю.

Економіка під час війни

Моє підприємство, попри виклики війни,сплачує податки в повному обсязі, виплачуємо заробітні плати працівникам, створено 39 робочих місць в галузі тваринництва, в планах маю розширити підприємство і збудувати міні-молокозавод, щоб обробляти свою подукцію, таким чином створяться додаткові робочі місця,це важливо, адже серед штату працівників маю і ВПО. Люди готові працювати, щоб піднімати економіку країни, я готовий інвестувати кошти в бізнес, щоб наповнювати державний бюджет, адже в часи війни в цьому є гостра потреба.

Генератори

Закупив і надав для пунктів незламності в Лубенському районі генератори. Маємо побороти темряву і мрії окупантів нас зламати.

Депутат зазначив, що планує й надалі підтримувати Україну в її боротьбі з ворогом і в прагненні Перемоги, не шкодуючи власних ресурсів і можливостей.

Нагадаємо, протягом останніх тижнів Полтавська ОВА передала 800 пічок-буржуйок українським військовим, а також місцевим громадам для "Пунктів незламності". Понад два десятки місцевих підприємств допомогли з матеріалами й виготовленням. Передавали буржуйки у спорткомплексі неподалік від Полтави. Пічки зайняли все футбольне поле площею понад 900 м².

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У центрі Запоріжжя під колесами автівки загинули двоє людей
30 квітня 2024, 01:40
На Київщині лікарка вимагала від батьків дитини з аутизмом хабар за оформлення інвалідності
30 квітня 2024, 01:17
РФ розпочала призов на строкову службу на ТОТ Запорізької області, – Федоров
30 квітня 2024, 01:07
В Одесі чоловіка силоміць заштовхали у "бусик": як прокоментували у ТЦК
30 квітня 2024, 00:05
У Києві чоловік викликав поліцію, бо йому наснився страшний сон
29 квітня 2024, 23:43
Російські окупанти вдарили по Одесі ракетою зі шрапнеллю
29 квітня 2024, 23:06
Удар по Одесі: кількість жертв зросла до 5, поранена дитина у вкрай важкому стані
29 квітня 2024, 22:55
Внаслідок атаки по Одесі загинув проректор МГУ Борис Васильєв, – ЗМІ
29 квітня 2024, 22:24
Росіяни атакували двома КАБами Сумщину: зруйнована школа
29 квітня 2024, 21:54
Росіяни вдарили по Харкову двома авіабомбами: в поліції розповіли про наслідки
29 квітня 2024, 21:36