UA | RU
02 вересня 2022, 12:14

Громадам Полтавщини передали гуманітарну допомогу для переселенців — ОВА

Фото: з відкритих джерел

У громади Полтавщини передали гуманітарну допомогу для переселенців. Це 4,7 тис. ковдр, 1,4 тис. матраців, 2 тис. подушок і 1,5 тис. кухонних наборів

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, передає RegioNews.

"Направляємо в громади Полтавщини гуманітарну допомогу для переселенців. Її отримали від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Вона дуже важлива, бо готуємося приймати евакуйованих людей з областей, де відбуваються бойові дії", – зауважив Дмитро Лунін.

Видавати речі вже почали. Насамперед їх отримують заклади освіти, в яких наразі проживають і будуть розміщувати ВПО.

Представник штабу гуманітарної допомоги населенню Полтавської області Ірина Шерстюк, розповіла, що видачу речей вже розпочали відповідно до заявок громад. Першочергово гуманітарну допомогу отримують заклади освіти, в яких розміщені та будуть розміщувати внутрішньо переміщених осіб.

Приїхала отримати допомогу начальник обласного оздоровчого табору "Еколог" Тетяна Неменуща. Наразі в закладі розмістили 146 переселенців.

"Нині маємо проблему в електротоварах, адже у нас люди харчуються самостійно. Всі холодильники та морозильні камери віддали в користування, але на таку кількість людей цього мало. Не вистачає електрочайників та пральних машин. Адже люди їхали без нічого й обживаються на новому місці, – сказала Тетяна Неменуща. – Все, що отримали сьогодні, а це – ковдри, матраци, посуд, ковдри, – конче необхідне. Готуємося приймати ще людей і плануємо їх селити в спортзалі".

Комірник Полтавської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для глухих дітей Катерина Тимошенко розповіла, що в закладі проживає близько 90 внутрішньо переміщених осіб та майже 100 учнів.

"Гуманітарна допомога дуже допомагає в нашій роботі. Тому що, все ,чого не вистачає, потрібно шукати й купувати. Ми сьогодні отримали ковдри, кухонні набори: каструлі, сковорідки миски та чашки. Наразі підготували місця ще для 40 переселенців, попереду, мабуть, важкий опалювальний осінньо-зимовий період, тому така гуманітарна допомога дуже важлива", – сказала Катерина Тимошенко.

"Від УВКБ ООН різнопланова допомога надходить регулярно протягом останніх трьох місяців. Дякуємо за підтримку. Все буде Україна!", – підкреслив Дмитро Лунін.

Нагадаємо, начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін повідомив, що 2 вересня на території Лохвицької та Кобеляцької громад проводитимуть навчальні стрільби.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності