UA | RU
22 вересня 2021, 14:33

На Полтавщині голова ОТГ попався на підробці документів для отримання 15 млн грн

Під час подачі проєктів для відбору на фінансування з ДФРР голова Опішнянської територіальної громади Микола Різник підробив документи, щоб отримати гроші. Про це заявили в Полтавській ОДА і вже подали заяви в поліцію та прокуратуру

Попередній відбір проєктів для фінансування з ДФРР здійснює спеціальна регіональна комісія при обласній державній адміністрації. Завдання комісії перевірити всі документи, їхню відповідність до норм і в разі правильно оформленої заявки – допустити проєкт на розгляд до Мінрегіону. В іншому випадку – громаді проєкт повернуть назад.

У Полтавській ОДА повідомили, що цього року на щорічний відбір Опішнянська громада подала проєкт термомодернізації головного корпусу місцевої школи в Опішні. Документ підписаний головою громади Миколою Різником. Але під час перевірки документації виявили, що один з документів, а саме експертний звіт щодо розгляду кошторису, мав ознаки підробки.

Експертний звіт, наданий Різником, за номером 1867 датований 15 квітня 2020 року і підписаний відповідним експертом ТОВ "Центр експертизи" (місто Суми). Заявлена вартість кошторисної частини – 14 мільйонів 300 тисяч гривень.

Коли в Полтавській ОДА запідозрили підробку, звернулися в сумський "Центр експертизи", де надали справжню копію експертного звіту №1867 (нагадаємо, саме цей номер був вказаний в експертному звіті, представленим Миколою Різником). Відразу впало в очі: у дійсному звіті вказана інша дата – 24 лютого 2020 року, інша назва проєкту "Капітальний ремонт частини фасаду будівлі ДНЗ ясла-садок "Берізка" в Опішні та інша кошторисна вартість проєкту – 15 млн 100 тисяч гривень.

З огляду на очевидні нестикування – дату, різні назви об'єктів, ціна (вища, ніж заявлена ​​раніше) – Полтавська ОДА ухвалила рішення не допустити проєкт і ще в серпні звернулася до ГУ Національної поліції в Полтавській області та в Полтавську обласну прокуратуру для перевірки фактів можливого правопорушення.

Нагадаємо, в липні 2019 року Микола Різник був затриманий у власному кабінеті на підозрі в отриманні хабаря. За версією слідства, голова Опішнянської громади нібито допомагав одному з підприємців отримати земельну ділянку за хабар у розмірі 12 тисяч гривень.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
В Україні можуть мобілізувати багатодітних батьків: названо умову
24 квітня 2024, 05:03
Школярів на окупованих територіях змушують збирати для росіян дрони, — Федоров
24 квітня 2024, 03:32
Прикордонники знищили комплекс дальнього спостереження РФ
24 квітня 2024, 02:20
Під Луцьком чоловік намагався вкоротити собі віку, зістрибнувши з труби котельні
24 квітня 2024, 01:30
Скільки потрібно ракет ATACMS, щоб роздовбати російську ППО у Криму
24 квітня 2024, 01:00
Поклав тіло матері у валізу та залишив у парку: жителя Тернополя відправили під суд
24 квітня 2024, 00:18
Будинки, літаки та авто: суд конфіскував майно колаборанта Балицького та його родини
23 квітня 2024, 22:19
Як повернути після війни українців, які виїхали за кордон: основні фактори
23 квітня 2024, 21:41
Військовий на Волині розстріляв двох колег по службі: суд обрав йому покарання
23 квітня 2024, 21:11
Припинення видачі документів за кордоном: в МЗС виступили з роз'ясненнями
23 квітня 2024, 20:51