UA | RU
05 квітня 2021, 17:04

У Раді визнали, що в Україні провалилась кампанія з вакцинації проти коронавірусу

Там також пояснили, чому було припинено поставки вакцин з Індії
Там також пояснили, чому було припинено поставки вакцин з Індії
Facebook

Українцям, які отримали першу дозу вакцини від коронавірусу, вистачить запасу препарату на другу дозу. Однак в цілому кампанія з вакцинації є незадовільною.

Як пише RegioNews, про це розповів в ефірі "Україна 24" нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький.

"Якщо говорити про Covishield, то імунітет краще виробляється, якщо друга доза вакцини відкладається, не через 2 тижні, а через 4-6 тижнів робиться друга доза. Це є в плані вакцинації, ця вакцина зарезервована під людей, які отримали першу дозу. Тому саме для них вакцина є", — сказав він.

Сам Радуцький негативно оцінив вакцинальну кампанію в Україні.

"У цілому моя особиста думка про кампанію з вакцинації — вона погана. І я дуже вдячний президентові й РНБО за те, що вони втрутилися в процес, і зараз уряд повинен змінити план вакцинації, який було презентовано Кабміном, тому що ми бачимо, що план вакцинації поки що не спрацьовує", — сказав він.

Радуцький наголосив, що головна причина в тому, що не вистачає вакцин - це те, що припинено поставку індійської вакцини через рішення уряду Індії у зв'язку з загостренням ситуації з коронавірусом.

Нагадаємо, минулої доби в трьох регіонах не зробили жодного щеплення від COVID-19.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики