UA | RU
23 жовтня 2020, 10:24

Місцеві вибори: за добу відкрито 45 кримінальних проваджень за порушення виборчого процесу

Всього до ЄРДР внесено відомості щодо 556 кримінальних правопорушень 
Всього до ЄРДР внесено відомості щодо 556 кримінальних правопорушень 
Фото: з відкритих джерел

Протягом доби до поліції надійшло 468 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства. Також до ЄРДР внесено відомості щодо 45 кримінальних правопорушень. 

Як передає RegioNews, про це йдеться в повідомленні управління комунікацій Національної поліції України.

Найбільше повідомлень за добу зафіксовано у місті Києві - 75, у Київській - 46, в Одеській - 45, у Донецькій - 34, у Харківській - 33, у Черкаській - 32, у Запорізькій - 24, по 21 - у Дніпропетровській та Закарпатській", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за весь час передвиборчої кампанії до ЄРДР внесено відомості щодо 556 кримінальних правопорушень: 281 - пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 275 - пов’язані з виборчим процесом.

Починаючи із 5 вересня, територіальні органи Національної поліції зареєстрували 7048 повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом. Найбільше повідомлень зафіксовано у місті Києві - 875, у Київській - 706, у Львівській - 500, в Одеській - 472, у Донецькій - 459, у Дніпропетровській - 442, у Запорізькій - 318, у Харківській - 293 областях.

Раніше повідомлялось, що оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві викрили осіб під час отримання коштів для подальшого підкупу виборців.

11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...