UA | RU
19 жовтня 2020, 14:00

Вибори у Борщагівській ОТГ: Кудрик та Гусятинський знищують одне одного "клонами" та "чорнухою", - ЗМІ

На вибори в ОТГ йдуть троє "клонів" Кудрика
На вибори в ОТГ йдуть троє "клонів" Кудрика
Фото: з відкритих джерел

Напередодні дня голосування на місцевих виборах особливо гостра боротьба з використанням брудних технологій розгорнулася за владу в одній з найбагатших громад Київщини – Борщагівській ОТГ між Олесем Кудриком - чинним головою одного з сіл, що увійде до об'єднаної громади, Софіївської Борщагівки, та Дмитром Гусятинським - головою Києво-Святошинської райради.

Про це йдеться в статті сайту Depo.ua "Війна кланів Борщагівської ОТГ: Як Кудрик і Гусятинський намагаються знищити один одного", передає RegioNews.

Зокрема зазначається, що на виборах у Борщагівській ОТГ запрацювала стара схема "клонів", коли реєструються кілька кандидатів з однаковим прізвищем, щоб розпорошити голоси виборців між однофамільцями. Загалом було зареєстровано трьох людей похилого віку із прізвищем Кудрик, які начебто не знали про своє балотування. Тепер всі вони подали заяви до поліції. Також "двійник" Кудрика подав заяву до Борщагівської територіальної виборчої комісії про зняття своєї кандидатури з місцевих виборів.

"Але подану "клоном" Кудрика заяву виборча комісія може просто не задовольнити, відтак дії членів ТВК буде потрібно оскаржувати в суді, що за бажання легко перетворити у тяганину аж до дня голосування 25 жовтня. Прізвища ж двійників так і залишаться у бюлетенях. Тож тепер все залежить від тих, хто де-факто диригує у Борщагівському тервиборчкомі всім процесом. А, як стало відомо останнім часом, ця ТВК та абсолютна більшість місцевих дільничних виборчкомів підконтрольні місцевому і, здавалось би, неприродному політичному союзу "Батьківщини" та ОПЗЖ", - йдеться у статті.

За інформацією видання, вся ця вертикаль управління ТВК працює на Дмитра Гусятинського – висуванця в крісло голови Борщагівської ОТГ від партії Тимошенко. "Завдяки власному контролю над виборчими комісіями він може тримати на міцному гачку своїх конкурентів на виборах. І в першу чергу йдеться про висуванця "Європейської солідарності" Олеся Кудрика. Тобто в обмін на певні преференції Гусятинський може посприяти Кудрику", - йдеться у статті.

Як зазначається, Кудрик хоч і залишився без контролю над комісіями, все ж має досить потужний адміністративний і фінансовий ресурс, який активно використовує, як в агітації за себе, так і для знищення конкурентів. Видання наголошує, що одразу після появи сюжету про те, як підконтрольна Гусятинському ТВК запустила проти Кудрика брудну технологію клонів, в Борщагівці почали активно розповсюджувати газети без вихідних даних, присвячені персонально фігурі Гусятинського, в яких згадали усі сумнівні епізоди біографії кандидата.

Схоже, в Борщагівці зіткнулися два поціновувачі брудної політичної гри, що гарантовано обернеться новими скандалами. І це не дивно, адже методи, як і мета, у цих двох грошових мішків ідентичні. Наскочив чорт на біса, як кажуть в народі. Різниця між Гусятинським та Кудриком хіба що в дещо різних адміністративних можливостях. Інша справа, як всі ці брудні ігри оцінить виборець", - підсумували у статті.

Нагадаємо, раніше невідомі облили фарбою рекламні борди сільського голови Софіївської Борщагівки та кандидата на посаду голови Борщагівської ОТГ Олеся Кудрика. Тоді голова Петропавлівської Борщагівки Олексій Кодебський заявив, що його конкурент на виборах сам зіпсував свої рекламні борди, щоб його не запідозрили у причетності до псування реклами Кодебського, що мало місце до того.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
На Прикарпатті ворог цілив по об'єкту критичної сфери, — ОВА
29 березня 2024, 09:01
Росіяни пошкодили три теплоелектростанції ДТЕК
29 березня 2024, 08:44
Удари ЗСУ по позиціях росіян: актуальні дані Генштабу про ситуацію на фронті
29 березня 2024, 08:22
На Полтавщині повітряна тривога тривала понад 11 годин — рф атакувала "шахедами"
29 березня 2024, 08:13
Росія вдарила по об'єктах енергетики: Укренерго ввели графіки аварійних відключень світла
29 березня 2024, 08:04
Над Дніпром знищили чотири ракети, ворог бив по енергетичних об'єктах
29 березня 2024, 07:51
Аеророзвідники показали, як знищили російську БМП на Харківщині
29 березня 2024, 06:07
Прикордонники знищили ворожу гармату "Рапіра” на Харківському напрямку: відео
29 березня 2024, 02:05
В Україну ввозили прекурсори під виглядом прального порошку
29 березня 2024, 01:20
У Вінниці судитимуть шахраїв, які за ​​50 тисяч доларів обіцяли посаду ректора одного з університетів
29 березня 2024, 00:36