UA | RU
21 серпня 2020, 16:49

Шмигаль зізнався, як йому працюється з новим головою НБУ

Шмигаль каже, що в уряду і НБУ є амбітні цілі
Шмигаль каже, що в уряду і НБУ є амбітні цілі

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що його комунікація з новим головою НБУ Кирилом Шевченком є відкритою й конструктивно.

Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу", повідомляє RegioNews.

"Комунікація з НБУ у нас відкрита й конструктивна. Вона дає свої результати. Ви ж бачите, як планомірно і впевнено знижувалась облікова ставка НБУ. Це була спільна робота Національного банку і спеціалістів Мінфіну, Мінекономіки. У нас є амбітні цілі, ми працюємо спільно над тим, щоб запровадити нові економічні, фінансові механізми і моделі для зниження вартості кредитного ресурсу, для доступності такого кредитного ресурсу як для бізнесу, так і для приватних споживачів", – пояснив Шмигаль.

Він зазначив, що в Україні ледве не вперше за всю історію Незалежності ставка по іпотечному кредиту в національній валюті впала до 10%.

"Ми ведемо діалог з банкірами та забудовниками. Вони кажуть, це чудовий сигнал для стимулювання розвитку галузі, яка має високий мультиплікатор створення робочих місць в суміжних галузях", – сказав Шмигаль.

Він зазначив, що те ж саме можна сказати і про програму "Велике будівництво", і про програму кредитування малого, середнього та мікробізнесу "Доступні кредити 5-7-9%".

"В останній, наприклад, цього тижня ми вже вийшли на 5 млрд грн виданих і рефінансованих кредитів. Загалом заявок, що розглядаються банками по цій програмі, є більш ніж на 30 мільярдів гривень. Це теж важливі показники нашої спільної роботи з Національним банком роботи", – каже прем'єр-міністр.

Нагадаємо, 3 липня Рада проголосувала за відставку Якова Смолія з посади голови НБУ.

16 липня у Раді зареєстрували постанову про призначення голови Нацбанку, кандидатуру Шевченка підтримав профільний комітет. Того ж дня Рада проголосувала за призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики