UA | RU
11 серпня 2020, 15:42

Денісова вимагає у ЦВК документи про неможливість проведення виборів у 18 громадах на Донбасі

Омбудсмен має право одержувати інформацію з обмеженим доступом
Омбудсмен має право одержувати інформацію з обмеженим доступом
Фото: з відкритих джерел

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови Центральної виборчої комісії Олега Діденка з вимогою надати документи, на підставі яких було прийнято рішення про неможливість проведення місцевих виборів у низці територіальних громад в Донецькій і Луганській областях.

Про це вона написала в Facebook, передає RegioNews.

Омбудсмен повідомила, що ЦВК скасувала проведення виборів на території 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 – Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області.

Вимагаю від голови Центрвиборчкому надати мені копії висновків Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій – обласних військово-цивільних адміністрацій, копії інших документів, на підставі яких прийнято зазначену постанову ЦВК", - написала вона.

Денісова наголосила, що згідно з чинним законодавством має право доступу до документів, у тому числі до тих, що містять інформацію з обмеженим доступом, та отримання їх копій.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія України утворила 532 територіальних виборчих комісій для проведення місцевих виборів.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики