UA | RU
12 грудня 2023, 21:08

В Одеському ТЦК прокоментували рейди з повістками по спортзалах

Фото: сайт Полтави 0532

В мережі шириться інформація, що в спортзалах одеської області працівники ТЦК видають повістки. Ймовірно дані інциденти пов'язані з тим, що військові, що проводять відповідні заходи недостатньо обізнані в законодавстві

Про це заявив начальник Одеського ОТЦК та СП Олександр Охріменко, повідомляє RegioNews з посиланням на брифінг в Ukraine Media Center Odesa.

За словами Охріменко, видача повісток в спортзалах стається, ймовірно, тому, що ці заходи проводять військові, які недостатньо обізнані в законодавстві. Зокрема, може йтися і про дислокованих через травми з фронту військовослужбовців.

"З кожної нагоди я особисто і мої підлеглі керівники ТЦК проводимо відповідні розбори та роз'яснювальну роботу. Якщо і мають такі випадки, то заходи вживаються", - заявив Охріменко.

За словами військового, у соціальних мережах поширюється не зовсім правдива інформація і насправді представники ТЦК не порушують чинне законодавство країни під час воєнного стану.

Охріменко також прокоментував і інформацію про те, що чоловіків нібито утримують у військкоматах після отримання повістки.

"Ніхто фактично не утримує тих представників або кандидатів на військову службу по мобілізації. Йде звичайне оформлення документів, уточнення документів з баз даних, проходження військово-лікарської комісії зокрема, яка займає певний період часу... Можливо, є такі недогляди, але над цим питанням ми працюємо", - розповів військком.

Водночас він зазначив, що у регіоні відбуваються мобілізаційні заходи, проте виконання плану у регіоні не на достатньому рівні. Поки немає призову одразу до військових частин і чоловіків мобілізують до навчальних центрів, де ті проходять відповідну підготовку.

Раніше повідомлялось, що в Ужгороді працівники ТЦК СП провели масштабні рейди по спортивних залах. Внаслідок рейдів повістки отримали чоловіки, які тренувалися у залі, та тренери. Окрім самих працівників, в будівлі також перебували й озброєні люди, які оточили одну з залів. При цьому інші перебували в самій тренувальній залі.

Читайте також: Нові повноваження ТЦК та дембель через 3 роки: Які зміни готують в законодавство про мобілізацію

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...