UA | RU
25 квітня 2023, 18:16

В Україні затримали ще шістьох агентів рф, які у соцмережах закликали до геноциду

Фото: із відкритих джерел

Правоохоронці виявили міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агентів в Україні. У месенджерах та заборонених соціальних мережах вони поширювали дезінформацію та наративи Кремля про війну в Україні

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на пресцентр Служби безпеки України.

"До її складу входило шість ворожих поплічників. Більшу частину деструктивного контенту зловмисники брали з інтернет-ресурсів РФ", - йдеться у повідомленні.

Київ

Було виявлено 37-річного чоловіка, який у російській соцмережі "Вконтакте" закликав до масових убивств українців. Також він агітував щодо застосування міжконтинентальних балістичних ракет "Сатана" проти західних країн-партнерів України.

Одеська область

Було заблоковано інформаційно-підривну діяльність мешканки регіону, яка адмініструвала декілька прокремлівських Telegram-каналів. Жінка розміщувала публікації із закликами до обстрілів українських міст та поширювала фейки про кількість загиблих оборонців України.

Миколаївська область

Правоохоронці повідомили про підозру дружині настоятеля одного із храмів УПЦ (МП). У листуваннях з мешканцями громади жінка підтримувала воєнні злочини окупантів.

Харків

Жителька міста у російській соцмережі "Одноклассники" закликала співпрацювати з бойовиками та окупаційною "адміністрацією" у захоплених районах на сході України.

Черкаська область

Правоохоронці виявили двох жінок, які популяризували учасників окупаційних угруповань РФ та називали їх "героями".

Частині з цих фігурантів вже оголосили підозри у публічних закликах до вчинення терористичного акту, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та геноциді.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що мешканка Краматорська Донецької області передавала окупантам інформацію про розміщення захисників. Також вона наводила російські ракети на лікарні та гуртожитки.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності