UA | RU
01 грудня 2020, 14:56

"Перше завдання - зберегти лікарів": новий голова Одещини Гриневецький заступив на посаду

Він обіцяє утримати лікарів від еміграції
Він обіцяє утримати лікарів від еміграції
Фото: Думская

На Одещині представили нового голову Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, який є представником партії "Довіряй ділам". Він вже раніше очолював адміністрацію - з 1998 до 2005 року та підпадав під дію закону "Про очищення влади", однак оскаржив це у суді.

Як передає RegioNews, про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Гриневецького, першим питанням порядку денного вважає пандемію COVID-19. Він анонсував співпрацю з Інститутом економіко-екологічних проблем Національної Академії наук України, який розташований в Одесі.

Голова ОДА повідомив, що там створена моніторингова група, яка розробляє математичні моделі та прогнози захворювань по Україні. Гриневецький пообіцяв надати вченим статистичні дані по регіону, щоб отримувати прогнози щодо Одещини.

"Перше завдання - зберегти лікарів. Багато хто з Західної України, медичний персонал середньої ланки виїжджає за кордон, де значно більша заробітна плата. Ми залишаємося без середнього медичного персоналу. Друге завдання – додаткові ліжка, які мають бути забезпечені усім необхідним. Я їду в Одеський обласний центр соціально значущих хвороб, щоб перевірити, як там триває облаштування. Я підпишу розпорядження про виділення 8 мільйонів гривень на облаштування цієї будівлі. Це концентратори, кисень", - заявив Гриневецький.

Окрім цього, він представив свого першого заступника - ним стане ексгенерал СБУ Борис Волошенков. Вони з Гриневецьким є співзасновниками громадської організації "Одеса-Шанхай 1871", яка, за словами самого Гриневецького, має розвивати співробітництво Китаю з Одещиною.

Також зазначається, що заступником з гуманітарних питань призначать ексвіцемер Одеси й обраного депутата облради від партії "Довіряй ділам" Світлану Фабрикант.

Фінансово-економічним блоком буде завідувати колишній голова правління "Марфін банку" (у 2002-2017 роках) Костянтин Гой.

Нагадаємо, 27 листопада президент призначив Сергія Гриневецького головою Одеської облдержадміністрації.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...