UA | RU
21 вересня 2023, 22:03

Військовий на Миколаївщині заявив, що сержант побив його битою

Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

Військовослужбовець Костянтин Довгий стверджує, що в одній із частин Миколаївської області під час шикування сержант побив биткою трьох військових, зокрема і самого Костянтина

Про це військовий розповів "Суспільному".

Костянтин Довгий служить в ЗСУ від вересня 2022 року. Чоловік розповідає, що не потрапив на фронт, бо отримав травму ноги під час тренувань на навідника САУ.

Після реабілітації в Одесі він продовжив службу в резервній роті однієї з бригад ЗСУ. Там у нього розпочалися конфлікти з керівництвом. Сама історія з побиттям трапилася 11 серпня 2023 року.

"На шикування вивели. Назвав якесь прізвище. Це з новоприбулих, не пам'ятаю. (Сержант. – Ред.) поставив його перед строєм і сказав, що надійшла скарга, що він чіплявся до дівчинки неповнолітньої, погрожував матері цієї дівчинки", — розповідає Костянтин Довгий.

За його словами, далі з бійця, якого сварили, зірвали хрестик та шеврон.

"У руках... (сержанта. – Ред.) була битка. І він з усієї сили вдарив його по нозі в коліно. Всі в строю почали казати: "Навіщо?" Я єдине, що сказав: "Не бий його". Він каже: "Я цього чекав". І підходить до мене, биткою б'є мені по животі. І потім почав бити. Я тут закривав голову. В мене гематома, тут в мене ґуля", — розповідає військовослужбовець.

Костянтин попросив заступника з морально-психологічного забезпечення викликати Військову службу правопорядку, але отримав відмову.

Довгий стверджує, що після інциденту і розголосу сержант погрожував йому та іншим потерпілим.

"Коли він бив мене, він задів ще одного хлопця. В нього розбита голова. Його залякали, він сидить в частині й не поїхав давати свідчення. І цей хлопець, якого били, теж", — стверджує військовий.

Журналісти видання звернулися за коментарем до поліції. Там відповіли, що звернення Костянтина Довгого зареєстровано до журналу єдиного обліку та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередніми ознаками кримінального проступку — умисне завдання легких тілесних ушкоджень.

Пресофіцер бригади заявив, що на час слідства він не коментуватиме інцидент. Від коментарів відмовився і командир роти, який на момент інциденту був у відпустці. Контакти ж самого сержанта в пресслужбі не надали.

Нагадаємо, 19 вересня в Мережі з’явилося відео, на якому в ТЦК та СП Самбора на Львівщині військовий із пістолетом у руках жорстоко б’є чоловіка.

Як виявилося, заступник начальника одного з відділів Самбірського РТЦК та СП, а також військовослужбовець-водій цього відділу понад тиждень утримували в приміщенні центру двох чоловіків, намагаючись примусити їх "добровільно" пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У Telegram заявили, що боти ГУР, СБУ та Мінцифри заблокували "помилково"
29 квітня 2024, 18:15
На Сумщині люди підірвалися на міні
29 квітня 2024, 18:14
У Харкові перейменували станції метро "Пушкінська" та "Південний вокзал"
29 квітня 2024, 17:54
ТЦК мобілізують українських далекобійників під час повернення з-за кордону
29 квітня 2024, 17:47
Снайпери ССО знищили російських піхотинців на Донеччині
29 квітня 2024, 17:19
На Одещині викрили канал переправлення жінок за кордон у трудове рабство
29 квітня 2024, 16:59
У Рівному загорівся житловий будинок, постраждали троє людей
29 квітня 2024, 16:55
Росіяни знову обстріляли Кізомис на Херсонщині: є поранений
29 квітня 2024, 16:53
Італійські благодійники передали для України три автомобілі швидкої допомоги
29 квітня 2024, 16:34
У ТЦК розповіли, чи можуть українські чоловіки зараз оновити військово-облікові дані за кордоном
29 квітня 2024, 16:30