UA | RU
18 квітня 2024, 18:21

На Львівщині судили фельдшерку військової частини через самогубство сержантки

фото з відкритих джерел

Суд на Львівщині визнав фельдшерку медпункту однієї з військових частин Оксану Б. винною у недбалому ставленні до військової служби. Її звинуватили у тому, що вона не відреагувала належним чином на дивну поведінку військової перед тим, як вона скоїла самогубство

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на zaxid.net.

Як вказано у постанові суду, обвинувачена є солдаткою, фельдшеркою медпункту однієї з військових частин. За даними правоохоронців у вересні 2023 року фельдшерка не забезпечила обстеження сержантки та не повідомила начальнику медпункту про її дивну поведінку перед вчиненням самогубства.

У суді Оксана Б. свою провину заперечувала. За словами жінки, тієї ночі, коли сержантка скоїла самогубство, близько опівночі до неї зателефонував черговий частини. До нього привели військову, "яка дивно поводилась", тож він повідомив, що жінці потрібне обстеження чи лікування в психіатричній лікарні.

Оксана Б. відповіла йому, що у місцевій лікарні немає спеціалізованого відділення, а для лікування у психіатричній лікарні у Львові потрібне направлення начальника медичної служби. Фельдшерка продиктувала черговому частини телефон начальника медпункту і він сказав, що зателефонує йому. Однак тієї ж ночі сержантку знайшли повішеною на території військової частини.

За словами Оксани Б., незадовго до самогубства сержантка повернулась з навчань за кордоном, вона була на огляді у лікарів медпункту і вони вважали, що військова симулює психічну хворобу.

Фельдшерка не погоджується зі складеним щодо неї протоколом про адмінправопорушення, адже напередодні самогубства військову оглядали лікарі, які заявили, що вона симулює хворобу та нема потреби у її госпіталізації. Оксана Б. заявила, що того дня не бачила дивну поведінку сержантки, їй про це сказав черговий частини, який також заявив, що сам повідомить про цей випадок начальника медпункту.

Прокурор наголосив, що після повідомлення про дивну поведінку військової обвинувачена "не вжила жодних заходів із надання їй медичної допомоги" та не розповіла про цей випадок начальнику медпункту, хоча повинна була це зробити.

Суддя визнав фельдшерку винною у недбалому ставленні до військової служби, призначивши їй 17 тис. грн штрафу. Постанову ще можна оскаржити.

Нагадаємо, раніше у Миколаєві 14-річна дівчина вчинила самогубство. Вона стрибнула з 9 поверху багатоповерхівки.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Дніпропетровщині жінка посварилася з цивільним чоловіком і вдарила його ножем
02 травня 2024, 01:53
Через ворожі міни в Україні загинули майже 300 людей
02 травня 2024, 01:27
У Сухопутних військах назвали втрати РФ за квітень
02 травня 2024, 00:45
Житель Києва викликав поліцію, бо забув, де припаркував машину
01 травня 2024, 23:45
У Новій пошті прокоментували ракетний удар по сортувальному депо в Одесі
01 травня 2024, 23:37
Зеленський звільнив очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
01 травня 2024, 23:23
Росіяни атакували Одесу балістикою: виникла потужна пожежа, багато постраждалих
01 травня 2024, 22:51
Мер Ірпеня відсторонив першого заступника через скандал про розкрадання коштів
01 травня 2024, 21:45
У Золочеві зросла кількість поранених внаслідок авіаудару
01 травня 2024, 20:57
Росіяни продовжують атакувати на 7 ділянках фронту, найгарячіше – на Авдіївському напрямку, – Генштаб
01 травня 2024, 20:21