UA | RU
10 липня 2023, 20:44

Львівська вчителька, яку звинувачували у булінгу першокласників, відсудила компенсацію

фото: Zaxid.net

Львівський апеляційний суд зобов’язав львівську школу №87 виплатити звинуваченій у булінгу першокласників вчительці Ірині Федишин 10 тис. грн моральної та матеріальної компенсації, а також 12 тис. грн через затримку виконання рішення про її поновлення на посаді

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Zaxid.net.

Ірина Федишин працювала вчителькою початкових класів у школі №87 імені Ірини Калинець, що на вул. Замарстинівській. У червні 2021 року її звільнили з посади через булінг першокласників. Батьки учнів розповідали, що Ірина Федишин била дітей, її також звинуватили у махінаціях з грошима – вчителька сказала зібрати гроші на принтер для класу, а опісля виявилось, що школа його видала безкоштовно. Після скарг вчителька отримала догану, а на початку червня її звільнили зі школи.

Не погодившись зі звинуваченнями, через які її звільнили з роботи, Ірина Федишин у суді скасувала догану та поновилась на посаді. Як встановив суд 24 березня 2022 року, наказ про звільнення Ірини Федишин не містить конкретних фактів вчинення дисциплінарних проступків, в тому числі, які саме обов'язки вчителя не виконувались, коли саме та при яких обставинах були вчинені такі проступки.

Згідно з рішення суду, Ірині Федишин мали виплатити 853 грн за кожен пропущений робочий день, а також після винесення рішення негайно поновити на посаді. Згодом апеляційний суд підтвердив це рішення.

Через кілька днів після прийняття рішення про поновлення її на роботі, Ірина Федишин подала директору школи №87 заяву щодо негайного поновлення її на роботі за рішенням суду. Однак вчительку поновили на посаді лише 14 квітня.

Після цього Ірина Федишин звернулась до суду, щоб стягнути 100 тис. грн завданої їй моральної шкоди та про стягнення середнього заробітку за час затримки виконання рішення суду. Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову, тому вона подала апеляцію.

Апеляційний суд встановив, що рішення суду про поновлення Ірини Федишин на роботі від 24 березня 2022 року мало бути виконано негайно, натомість її поновили на посаді лише 14 квітня. Відтак суд вважає, що позивачка має право на відшкодування.

Наприкінці червня 2023 року колегія суддів апеляційного суду частково задовольнила позов Ірини Федишин до школи №87 про стягнення середнього заробітку за час затримки виконання рішення суду та стягнення моральної шкоди. Школа має виплатити 10 тис. грн моральної та матеріальної компенсації, а також 12 тис. грн через затримку виконання рішення про її поновлення на посаді.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття, може бути оскаржена в касаційному порядку шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного тексту постанови.

Нагадаємо, раніше вчительку англійської мови з міста Миколаїв, що на Львівщині, оштрафували на 850 гривень за булінг школярів. У травні зняли на відео, як вчителька повалила учня 7-го класу на підлогу, намагаючись відібрати у нього футбольний м'яч.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Переплатив 5,5 млн гривень за сіль: чиновнику київського КП повідомили про підозру
03 травня 2024, 01:22
На Житомирщині знайшли застреленими 7-річну дівчинку та її батьків
02 травня 2024, 23:46
У Львові жінка посеред міста намагалася порізати собі вени
02 травня 2024, 22:08
Росіяни накрили "Градами" село на Донеччині, загинула 12-річна дитина
02 травня 2024, 21:06
У 115 бригаді відповіли на звинувачення у провалі оборони у Очеретиному
02 травня 2024, 20:46
За добу на фронті відбулося понад 100 бойових зіткнень: найгарячіше на Авдіївському напрямку
02 травня 2024, 20:08
Росіяни обстріляли Нову Балку на Херсонщині, поранений місцевий житель
02 травня 2024, 19:39
Росія вдарила бомбами по Дергачах: під час атаки постраждали 8 дітей та чоловік
02 травня 2024, 19:25
Обстріли Дніпропетровщини – пошкоджено житлові будинки, автомобілі та гімназію
02 травня 2024, 19:18
РФ била по Харківщині ракетами та дронами: 2 цивільних отримали поранення, є руйнування
02 травня 2024, 18:56