UA | RU
15 квітня 2021, 15:31

СБУ попередила масштабну контрабанду товару з Росії та ОРДЛО на 4 мільйони

Встановлюються інші учасники протиправної діяльності
Встановлюються інші учасники протиправної діяльності
Фото: СБУ

СБУ заблокувала канали контрабандного переправлення тютюнових виробів із РФ і тимчасово непідконтрольної українській владі території Луганщини. У контрабандистів вилучено гуртові партії тютюну і вироби з нього на майже 4 млн грн.

Як передає RegioNews, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники викрили мешканця Старобільська, який організував канал нелегального переміщення тютюну з РФ. Товар він отримав поза митним контролем від спільників з країни-агресора. Продукцію ділок планував реалізувати на Луганщині через особисті зв’язки серед комерсантів.

Правоохоронці зупинили правопорушника під час транспортування 5 тонн незаконно ввезеного тютюну. Під час огляду транспортного засобу виявлено майже 400 мішків контрафакту орієнтовною вартістю 3 млн грн. Вилучений товар направлено на експертизу", - йдеться у повідомленні.

Також СБУ заблокувала постачання на підконтрольну українській владі територію Луганщини контрафактних тютюнових виробів з ОРДЛО. У організатора трафіку виявлено понад 11 тисяч пачок цигарок сумнівного походження на понад 800 тис. грн. Він був викритий правоохоронцями під час спроби прихованого переправлення товару.

До протиправної діяльності також причетні п’ятеро мешканців Станиці Луганської та ОРДЛО. Учасники групи перевозили контрабандний вантаж на саморобних плавзасобах через ріку Сіверський Донець і складували його у приватній будівлі. Потім ділки реалізовували контрафактну продукцію на Харківщині", - повідомили оперативники.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї) Кримінального кодексу України триває слідство.

Як повідомлялося раніше, 2 квітня ввели санкції проти топ-10 української контрабанди. Президент анонсував законодавчі зміни щодо митного декларування.

Також стали відомі імена топ-10 контрабандистів, проти яких РНБО ввела санкції. Також санкції ввели проти 68 компаній, пов’язаних з ними.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр
25 квітня 2024, 01:14
На Вінниччині чоловіка, який ремонтував каналізацію, на смерть засипало ґрунтом
25 квітня 2024, 00:45
Здетонувала вибухівка: у Миколаєві постраждали п'ятеро рятувальників
25 квітня 2024, 00:05
ДТП на Черкащині: одна людина загинула, ще одна – в лікарні
24 квітня 2024, 22:41
США таємно передали Україні ракети ATACMS, а ЗСУ вже застосували їх
24 квітня 2024, 21:43
Росіяни розстріляли жінку на Херсонщині, а після намагалися спалити її будинок
24 квітня 2024, 21:26
Уряд заборонив пересилати за кордон паспорти чоловіків призовного віку
24 квітня 2024, 20:48
За добу відбулося понад 80 боєзіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті
24 квітня 2024, 20:15
Росіяни запустили по Нікопольщині 6 дронів, били артилерією
24 квітня 2024, 19:52
Мешканець Дніпра намагався доплисти до Молдови на надувному матраці
24 квітня 2024, 19:26