UA | RU
28 червня 2024, 09:29

Інститут серця отримав від Дениса Парамонова та SMK Group вкрай важливе обладнання вартістю майже 5 млн грн

Меценат Денис Парамонов разом з SMK Group передали Інституту серця обладнання японського виробництва, що коштує майже 5 млн грн. Воно надасть змогу якісно та швидко робити діагностику пацієнтам, які потребують серйозних операцій

Про це повідомляється на сайті Благодійного фонду Дениса Парамонова.

Нещодавно до мецената Дениса Парамонова звернулось керівництво Інституту серця з проханням допомогти в забезпеченні дороговартісним обладнанням, адже самотужки медустанова його придбати не в змозі. Це сталось під час проведення акції "Tesla за донат”, що ініціював меценат, віддавши на благодійність власний електрокар, а сама акція дозволила зібрати понад 2 млн грн на дитячі лікарні. Проте, Денис Парамонов вирішив також відгукнутися і на прохання Інституту серця, виділивши разом з SMK Group майже 5 млн грн на придбання ендоскопічних пристроїв, а саме – відеогастроскопа та відеобронхоскопа.

"Це обладнання було вкрай потрібне для Інституту серця, адже пацієнти, які стоять в черзі на пересадку серця, нирок чи печінки, не можуть чекати. Саме тому разом з SMK Group ми оперативно відреагували на прохання керівництва цієї медустанови, виділивши майже 5 млн грн на придбання потрібного обладнання і вже передали його”, – розповідає меценат та засновник благодійного фонду Денис Парамонов.

У свою чергу директор Інституту серця Борис Тодуров зазначив, що наразі вони не можуть собі дозволити за бюджетні кошти таке дороговартісне обладнання.

"Але це обладнання вкрай необхідне для обстеження майже усіх хворих, які надходять до Інституту серця. Тому особисто дякую Денису Парамонову та його фонду за такий коштовний подарунок який, я впевнений, врятує тисячі життів. Адже за рік за допомогою цього обладнання буде обстежено як мінімум 2-3 тисячі пацієнтів”, – підкреслив Борис Тодуров.

Тому тепер за допомогою переданих Фондом Дениса Парамонова відеогастроскопа та відеобронхоскопа фахівці Інституту серця зможуть проводити швидку та якісну діагностику пацієнтів перед складними операціями. Усе обладнання японського виробництва і є одним з найкращих на ринку медичного оснащення.

"Такі пристрої встановлені у багатьох клініках Європи і тепер українці, які потребують складних операцій, також зможуть проходити передопераційне обстеження за допомогою найсучаснішого японського устаткування, – додає меценат Денис Парамонов. – Здорова нація – запорука розвитку країни зараз і в майбутньому. Тому ми продовжимо забезпечувати лікарні України, щоб пацієнти мали доступ до якісних медичних послуг”.

Нагадаємо, нещодавно було проведено акцію "Tesla за донат”, ініціатором якої став меценат Денис Парамонов, задля збору коштів на лікарні. В рамках акції він віддав на благодійність власний електрокар. Тоді було зібрано понад 2 млн грн і за рішенням Дениса Парамонова усі ці кошти будуть направлені на придбання медичного обладнання для дитячих лікарень, адже сама акція була приурочена до Дня захисту дітей.

На сьогодні Благодійний фонд Дениса Парамонова у співпраці з партнерами, зокрема, БФ молодіжної ініціативи "Надія”, допоміг вже понад 350 лікарням з 20 регіонів країни. Причому, дороговартісне медичне обладнання та різноманітне медоснащення передається не лише до лікарень великих міста, але й до медустанов невеличких міст та селищ.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Внаслідок ракетного удару у Києві пошкоджена багатоповерхівка
30 червня 2024, 19:53
Обстріл Харкова: загиблий чоловік був працівником "Нової пошти"
30 червня 2024, 18:09
Безугла подала заяву у ДБР на Сирського
30 червня 2024, 17:41
Під російський удар у Харкові потрапило відділення пошти
30 червня 2024, 17:03
Авіаудар по Харкову: влада оприлюднила дані про постраждалих
30 червня 2024, 16:51
Росіяни поцілили по цивільному підприємству у Харкові, виникла пожежа
30 червня 2024, 16:45
Зеленський пояснив, за якою моделлю можуть вестися переговори з Росією
30 червня 2024, 16:15
Побилися через жінку: на Закарпатті затримали 21-річного чоловіка за підозрою в убивстві
30 червня 2024, 15:34
Окупанти вдарили авіабомбами по Херсонщині — загинула людина, семеро поранених
30 червня 2024, 14:55
На Буковині прикордонник застрелив чоловіка, який напав на нього з мачете, — ЗМІ
30 червня 2024, 14:19