UA | RU
01 квітня 2024, 10:29
Реклама

Кільця з емаллю: гід по стилю та догляду

Емальовані прикраси – це унікальне поєднання традиційного ювелірного мистецтва та сучасного дизайну. Склоподібне покриття надає виробам глибокого та насиченого кольору, а також може бути основою для складних малюнків та візерунків

У статті розповідаємо, як вибрати та носити кільце з емаллю та як зберегти його красу на довгі роки.

Походження та особливості кілець з емаллю

Емаль використовувалася ще в Стародавньому Єгипті, а потім знайшла широке поширення у Візантії, де її застосовували для прикрашення релігійних предметів та ювелірних виробів. Точно не можна визначити, коли почали застосовувати емалювання, але цікаво, що за століття техніка практично не змінилася — спеціальний матеріал наносять на металеву основу та запікають за високої температури. Хіба що вдосконалювався сам склоподібний склад, що було пов'язано з новими відкриттями в галузі хімії. Емаль може мати різний рівень прозорості, чим обумовлений широкий спектр кольорів і відтінків. Емалювання дає змогу створювати на поверхні кільця різні візерунки, малюнки і навіть цілі сцени, роблячи кожну прикрасу по-справжньому унікальною.

Як обирати емальовані кільця

Щоб прикраса виглядала бездоганно і довго служила, при виборі потрібно брати до уваги ключові фактори:

  1. Якість емалі. Перевірте, щоб емаль була нанесена рівномірно, без бульбашок та сколів, з яскравим та чистим кольором.
  2. Матеріал основи. Вибирайте кільця з міцних та переважно гіпоалергенних металів, таких як золото, срібло, платина.
  3. Дизайн та стиль. Виріб повинен гармоніювати з гардеробом та іншими прикрасами, підкреслювати персональний стиль.
  4. Комфорт носіння. Перевірте, що кільце підходить за розміром і має зручну форму, не заважає у повсякденному житті.

Щоб бути впевненим як вироб, краще віддавати перевагу надійним виробникам з хорошими відгуками.

Поєднання емальованих кілець з іншими прикрасами

Щоб створити ідеальний образ, важливо знайти баланс між кольором та текстурою, вибираючи прикраси, які доповнюють одне одного без навантаження. Вибирайте вироби в одній стилістиці, чи то вінтаж або сучасний мінімалізм. Помірність у кількості аксесуарів допоможе уникнути надмірностей, а грамотне поєднання прикрас з одягом дасть змогу створити гармонійний і завершений імідж. А допоможуть у цьому кілька ідей стильних поєднань для різних випадків.

  1. Діловий образ. Для офісу або ділових зустрічей оберіть емальовану обручку базових відтінків, доповнивши її тонким золотим браслетом і невеликими сережками-гвоздиками. Така комбінація додасть елегантності, не відволікаючи від професійного контексту.
  2. Повсякденний стиль. Для щоденного носіння поєднуйте кільце з яскравою емаллю з браслетами зі шкіри або натуральним камінням. Це надасть образу для прогулянок та неформальних зустрічей розслабленості та невимушеності.
  3. Вечірній вихід. Створіть яскравий акцент, вибравши емальоване кільце з яскравими кольорами або складним візерунком і поєднуючи його з елегантними підвісками. Звісно, на додаток до шикарної сукні.
  4. Романтичне побачення. Ніжне кільце у поєднанні з тонким ланцюжком на шиї та невеликими сережками створить м'який та жіночний образ.
  5. Творчий захід. Для відвідування виставок, концертів або інших культурних подій виберіть комбінацію кількох кілець з емаллю різних кольорів та форм, доповнивши їх масивними браслетами чи дизайнерськими сережками. Такий вибір підкреслить вашу креативність та любов до мистецтва.

Слухайте інтуїцію і залишайтеся вірними особистому стилю, експериментуючи з різними комбінаціями.

Догляд за емальованими кільцями

Щоб виріб довго зберігав свою красу та блиск, важливо дбайливо до нього ставитися. Уникайте ударів та падінь, які можуть пошкодити емаль, а також обмежте контакт із водою та хімікатами. Для очищення використовуйте м'яку тканину та мильний розчин, уникаючи абразивних засобів. Зберігайте кільця окремо від інших прикрас, щоб запобігти подряпинам, і регулярно перевіряйте їх на наявність сколів або тріщин. Також уникайте носіння кілець за умов екстремальних температур.

Будьте у тренді!

Кільця з емаллю – унікальна можливість виявити свою індивідуальність через яскраві та виразні дизайни. Вони поєднують у собі мистецтво та майстерність, пропонуючи багатство квітів та візерунків для будь-якого стилю та випадку. Що вам більше до вподоби – соковиті фарби чи елегантність чорно-білої палітри? Серед широкого асортименту знайдеться варіант на будь-який смак та колір!

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У Черкасах зіткнулися тролейбус та пожежна машина: пошкоджені ще 5 авто, є постраждалі
08 травня 2024, 23:05
Із Тиси на Закарпатті витягли одразу сімох чоловіків
08 травня 2024, 22:20
Мінінфраструктури розділять на два відомства, а Кубракова звільнять "за власним бажанням", – журналіст
08 травня 2024, 21:36
За добу – 121 боєзіткнення: Генштаб про ситуацію на фронті та втрати ворога
08 травня 2024, 20:57
Окупанти здійснили понад півтора десятка атак на Нікопольщину
08 травня 2024, 20:39
Росіяни вдарили по Запорізькому району: є поранена
08 травня 2024, 20:09
Ракетна атака на Київщину: в поліції розповіли про руйнування
08 травня 2024, 19:54
В Україну намагалися ввезти контрабандне взуття на понад 1 млн грн
08 травня 2024, 19:39
У Раді розглядають дві моделі економічного бронювання, – Арахамія
08 травня 2024, 19:18
Сили оборони знищили гармату "Гіацинт-Б", якою росіяни гатили по Харківщині
08 травня 2024, 19:05