UA | RU
25 березня 2021, 14:28

Степанов розповів, коли українців почнуть вакцинувати CoronaVac

Перша партія вакцини CoronaVac прибуде у кількості 200 тисяч доз
Перша партія вакцини CoronaVac прибуде у кількості 200 тисяч доз
Фото з відкритих джерел

Згідно з українським законодавством, Держлікслужба та Державний експертний центр МОЗ до 10 днів проводитиме лабораторний контроль вакцини. Після цього CoronaVac поступить для проведення щеплень від COVID-19.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає RegioNews з посиланням на УНН.

За тією інформацією, що повідомило "Лекхім", буде перша партія у 200 тисяч доз, потім — решта. Їх як привезуть, вони повинні ще пройти, згідно з нашим законодавством, так званий лабораторний контроль. Проведе його Держлікслужба разом з ДЕЦ. Я думаю, що ми його дуже швидко проведемо — до 10 днів, — зазначив Степанов.

Окремо міністр зауважив, що виробник вакцини CoronaVac надав пакет документів стосовно якості та ефективності препарату.

Виробник вже надав документи щодо всіх випробовувань, які вони проводили в різних країнах світу. Вони розглянулись групою НТГЕІ (Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики — ред.). Ефективність перевищує 70%, — зазначив Степанов.

За його словами, щойно завершаться відповідні перевірки, вакциною CoronaVac почнуть робити щеплення згідно з планом вакцинації.

Довідка.

Вакцина CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech — це традиційна інактивована вакцина на основі "вбитого” вірусу.

Як повідомлялося, "Медзакупівлі" відмовилися прийняти китайські вакцини: постачальник не надав усіх документів. Китайську вакцину від коронавірусу планують доставити в Україну 25 березня.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики