UA | RU
13 листопада 2020, 10:49

У лікарнях через місяць можуть закінчитися місця для хворих COVID-19 - Степанов

Кількість нових хворих зростає з кожним днем і їх просто нікуди буде приймати
Кількість нових хворих зростає з кожним днем і їх просто нікуди буде приймати
Фото: з відкритих джерел

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов побоюється, що через стрімке зростання хворих, вже через місяць в лікарнях можуть закінчитися місця для пацієнтів з COVID-19.

Про це Степанов заявив на брифінгу, передає RegioNews.

Якщо ми не будемо дотримуватися правил, ми вже через місяць можемо отримати 100% заповнюваність наших ліжок. Що буде далі, якщо у нас буде 100% заповнюваність ліжок? Просто в лікарнях нікуди буде приймати хворих, у такому випадку не буде надано допомогу саме в умовах стаціонару - людям, яким потрібен кисень", - сказав він.

Голова МОЗ назвав карантин вихідного дня вимушеної альтернативою, закликавши до нього поставитися з розумінням. Адже на кону стоять людські життя.

Чому карантин вихідного дня? Щоб не перетиналися різні групи незнайомих людей... Кількість контактів буде істотно знижено", - заявив Степанов.

Він також заявив, що зима буде дуже важкою для України через коронавірус. Завдання - пройти її з найменшою кількістю людських втрат.

У нас не буде легкої зими. Нам буде дуже важко. Наше головне завдання - пройти цю зиму з цією епідемією, страшною пандемією з найменшими втратами. Під словом "втрата" я маю на увазі людське життя", - сказав Степанов.

Нагадаємо, в Україні за 12 листопада діагноз COVID-19 підтвердили 11 787 людям, зафіксовано 172 летальних випадки.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики