UA | RU
22 березня 2024, 19:06

Соратник Аксьонова отримав підозру за вербування кримських дітей до "Юнармії"

Фото: СБУ

Колаборант Сергій Селімова, у тимчасово окупованому Криму, виконував вказівки кремля щодо масового залучення місцевих школярів до російської мілітарної організації "Юнармія"

Як пише RegioNews, про це повідомили в пресцентрі СБУ.

Селімова перевели у "кадровий резерв" гауляйтера Аксьонова, а також і на інший напрямок підривної діяльності проти України. Він став одним з місцевих "рупорів" кремля, які публічно виступають на підтримку путіна в агресивній війні.

Для поширення прокремлівських наративів колаборант неодноразово виступав перед камерами росТБ та поширював "авторські" дописи на власній сторінці "ВКонтакте".

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Селімову про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Оскільки він перебуває на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Раніше повідомлялось, в Івано-Франківську засудили трьох бойовиків до 15 років ув'язнення. До 15 років ув’язнення засуджено трьох учасників окупаційних угруповань, які воювали на східному фронті. Громадян України визнано винними у державній зраді та колабораційній діяльності.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності