UA | RU
27 лютого 2020, 11:46

У Криму за здирництво затримали депутата від комуністичної партії

У Євпаторії затримали депутата підконтрольної Росії міської ради та його помічницю – їх підозрюють у здирництві
У Євпаторії затримали депутата підконтрольної Росії міської ради та його помічницю – їх підозрюють у здирництві
Фото: скрін з відео

Про це в середу, 26 лютого, повідомили в управлінні Слідчого комітету Росії в аннексированному Криму, передає RegioNews.

Повідомляється, що порушено кримінальну справу стосовно 41-річного депутата діючої міської ради Євпаторії II скликання і його 48-річної помічниці. Вони підозрюються в здирництві групою осіб за попередньою змовою у великому розмірі (п.,,а,р,, ч. 2 ст. 163 КК РФ).

За версією слідства, на початку грудня 2019 року на пляжі в селі Уютненське депутат публічно "озвучив дискредитуючу інформацію про діяльність комерційної організації, що здійснює благоустрій пляжу".

Пізніше помічниця депутата нібито запропонувала підприємцю "припинити поширення відносно нього і його фірми наклепу за винагороду в один мільйон рублів".

"При цьому жінка, щоб надати законність своїй діяльності і діяльності депутата, зажадала укласти медіаугоду, за якою вона як медіатор буде вирішувати неіснуючий цивільно-правовий спір, а оплата за надання неіснуючих послуг буде присвоєна спільниками. Сам же депутат під час зустрічі з підприємцем запевнив, що в разі виконання всіх умов він припинить дискредитувати його діяльність з благоустрою пляжу в очах населення", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, депутат і його помічниця не змогли завершити "справу", оскільки були затримані 26 лютого працівниками ФСБ Росії.

У повідомленні не зазначено ім'я депутата міськради Євпаторії. За даними сайту Євпаторійський кур'єр, ФСБ затримала депутата від КПРФ Романа Волошина. Він народився в російському Курську. У 2014 році обраний, а в 2019 році переобраний депутатом міськради Євпаторії. Публічних коментарів Волошина з приводу затримання немає.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...