UA | RU
13 березня 2024, 17:56

У Кропивницькому затримали на хабарі керівника обласного театру

фото: прокуратура

Правоохоронці викрили на корупційному злочині директора академічного обласного театру ім. М. Кропивницького. На час досудового розслідування керівника театру розпорядженням голови обласної ради відсторонили від виконання службових повноважень

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Кіровоградську обласну прокуратуру та заяву Кіровоградської обласної ради.

Як повідомили у прокуратурі, керівник Кропивницького театру за неправомірну вигоду працевлаштовував у очолюваний ним заклад. Місце в театральному колективі ним було оцінене у 3,5 тис. доларів США.

"Неправомірну вигоду отримував у два транші. Затримали керівника на місці злочину, під час отримання ним другої частини обумовленої суми неправомірної вигоди, в одному із ресторанів міста", - йдеться у повідомленні.

Вирішується питання повідомлення про підозру за ч.3 ст.368 КК України та обрання запобіжного заходу.

У Кіровоградській обласній раді відреагували на інформацію про затримання керівника театру. Там заявили, що засуджують будь-які корупційні прояви посадовців.

"Кіровоградська обласна рада засуджує подібні та будь які інші прояви корупційної діяльності. Ми не маємо права миритися з цим ганебним явищем. Тим паче – в той час, коли країна перебуває у умовах жорстокої війни", - йдеться у повідомленні.

На час досудового розслідування згаданого керівника розпорядженням голови обласної ради буде відсторонено від виконання службових повноважень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що троє артистів Львівської опери не повернулися разом з усім колективом в Україну з гастролей у Фінляндії.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності