UA | RU
18 травня 2023, 11:12

У Кіровоградській області збили ракету і дрон, пошкоджені житлові будинки

фото з відкритих джерел

Під час масованої російської атаки вночі та вранці у четвер, 18 травня, сили ППО збили ракету та дрон над Олександрівським та Кропивницьким районами Кіровоградської області. Уламки дрона потрапили в об'єкт, почалася пожежа, яку гасили кілька годин, людей довелося евакуювати

Про це пише RegioNews з посиланням на Telegram-канал голови Кіровоградської ОВА Андрія Райковича.

"Надзвичайно складна ніч. Чергова масована атака ворога. Одна з найдовших тривог. У Кіровоградській області сили ППО знищили крилату ракету в небі над Олександрійським районом та безпілотник – у Кропивницькому районі", - розповів він.

За даними очільника регіону, в обох випадках не обійшлося без руйнувань.

"Бойова частина ракети вибухнула на території приватного домоволодіння. Вибуховою хвилею пошкоджено 3 будинки. Обійшлося без постраждалих", - пояснив Райкович.

Уламки збитого безпілотника влучили в один із об’єктів.

"Впродовж кількох годин рятувальні підрозділи гасили пожежу. Евакуйовано мешканців навколишніх дворів. Загиблих та травмованих немає", - додав очільник ОВА.

Нагадаємо, Росія в ніч на 18 травня намагалася атакувати Київ ракетами, а потім запустила розвідувальні дрони. Попередньо відомо, що всі цілі були знищені.

Зафіксовано падіння уламків у Деснянському та Дарницькому районах столиці. Внаслідок атаки виникла пожежа на території гаражного кооперативу.

Також відомо, що російські війська сьогодні вночі, 18 травня, завдали ракетного удару по Одеській області. Внаслідок атаки одна людина загинула.

Як повідомлялось, російська армія під час чергової масованої атаки вночі 18 травня випустила по Україні 30 ракет. З них 29 українським силам вдалось збити.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності