UA | RU
17 жовтня 2023, 18:47

У гімназії на Київщині будують протирадіаційне укриття

фото: Київська ОВА

У Фастівському районі Київщини на території Мархалівської гімназії будують протирадіаційне укриття

Про це повідомляє пресслужба Київської ОВА, передає RegioNews.

"За кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на території Мархалівської гімназії, що у Фастівському районі, розпочалося будівництво протирадіаційного укриття цивільного захисту”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що уже виконані підготовчі роботи, зокрема, на території майбутнього сховища демонтували старі приміщення та викопали котлован. Наразі проводиться бетонування фундаменту.

Крім того, передбачено утеплити та оздобити приміщення та підлогу, звести залізобетонні внутрішні сходи, встановити вхідні протипожежні металеві двері, забезпечені захистом від повітряної ударної хвилі.

Загальна площа приміщення укриття складає 365,64 м². Воно розраховане на 235 осіб – це надасть можливість закладу працювати повним складом в очному режимі.

На сьогодні в Мархалівській гімназії навчаються 117 учнів. Наразі освітній процес відбувається у змішаній формі, частину дітей підвозять на навчання до Крушинської гімназії.

Нагадаємо, у Києві закриють доступ до укриттів у закладах дошкільної освіти для сторонніх осіб під час роботи закладів.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності