UA | RU
26 червня 2023, 17:44

У Борисполі хотіли витратити понад 5 мільйонів гривень на флагшток

фото: Wikimedia Commons

У Борисполі запланували будівництво споруди флагштоку державного прапору України, однак скандальну закупівлю скасували

Як повідомляється, про це стало відомо з оголошеного тендера на пошук підрядника на сайті Prozorro.

Згідно з умовами тендеру, будівництво споруди флагштоку мали б розпочати на території Книшового меморіального паркового комплексу, розташованому по вулиці Київський Шлях, 33-Б у Борисполі. За інженерні та будівельні роботи готові були заплатити понад п’ять мільйонів гривень.

Замовником виступає комунальне підприємство "Виробниче управління комунального господарства”. Переможець тендеру мав виконати роботи до 20 серпня 2023 року. Аукціон було заплановано на сьогодні, 26 червня. Втім, закупівля робіт не відбудеться.

На сайті Prozorro 20 червня було оприлюднене звернення до Державної аудиторської служби України щодо недоцільної витрати бюджетних грошей під час війни на новий флагшток. "Це дуже потрібна споруда під час війни? Краще на фронт закупити додаткові машини та дрони”, — обурилась автор звернення до Держаудитслужби Тетяна Сьвонтик щодо тендеру.

Відповіді Держаудитслужби ще немає, однак замовник закупівлі швидко відреагував на цю заяву. Комунальне підприємство "Виробниче управління комунального господарства” скасувало тендер на будівництво споруди флагштоку державного прапору України у Борисполі. Відповідний протокол оприлюднили на сайті Prozorro.

Причина скасування аукціону — "відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг”. Оскаржити скасування тендеру можна до 1 липня 2023 року.

Нагадаємо, у Києві для укриттів замовили 300 барабанів на майже 900 тисяч гривень. Згодом закупівлю скасували.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності