UA | RU
26 лютого 2024, 16:06

У КМДА пояснили, коли відновиться рух метро на Теремки

Фото: Facebook

До кінця літа 2024 року рух метро на Теремки має знов запрацювати у звичайному режимі, якщо не буде "помічників"

Про це заявив в інтерв’ю директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор, інформує RegioNews.

За його словами, рух поїздів має відновитися до кінця літа. Якщо фахівцям не заважатимуть суб’єктивні фактори, як от бюрократія та "помічники", під час візитів яких будівельники змушені припиняти роботи.

"Я кажу як людина, яка має інженерну освіту. Цю роботу можна було легко виконати за 6 місяців. І ми ці терміни не відкидаємо. Так, є певні бюрократичні питання. Погодження тих чи інших мереж. Такі суб’єктивні фактори нам дещо перешкоджають. Але ми свої амбітні плани не міняємо. Зараз вже виконано практично на 80% палі (стіна в ґрунті, яка стабілізує від обвалу ґрунтів), виконана плита, яка в подальшому дасть можливість виконувати роботи важкою технікою для розкриття котловану. Якщо в нас не буде якогось суб’єктивного фактору, якого ми зараз не передбачаємо, то до кінця літа, серпень-вересень максимум, метро повинно поїхати", - заявив Руслан Кандибор.

Директор транспортного департаменту розповів, що над пошкодженою ділянкою було розташовано близько 200 кабелів різних мереж: ДТЕК, Укртелекому, РНБО, СБУ, ППО. Враховуючи воєнний час, узгодження переносу цих кабелів зайняло купу часу.

Директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА підкреслив, що зараз на ділянці від "Теремків" до "Деміївської" метро працює. Поїзди їздять в обидва боки з інтервалом 13 хвилин. Рух перекрито лише між станціями "Деміївська" та "Либідська". На цій ділянці рух метро дублюють автобуси, які їздять з інтервалом 3 хвилини. До того ж місто потурбувалося про те, щоб у киян, які роблять пересадку через ремонт метро, не збільшилися видатки на проїзд.

"Містяни, які користуються транспортною картою, фактично платять лише раз за проїзд. Якщо я пересідаю з метро на автобус, з мене також знімають плату за поїздку. Але до ранку наступного дня гроші повертаються назад. Тобто на маршруті від "Либідської" до "Теремків" не двічі, ні тричі переплачувати не потрібно", - пояснив Руслан Кандибор.

Також Кандибор спростував чутки про можливе закриття ще 22 станцій метро.

"Не буде такого. Це паніка, яку розганяють невідомі люди, щоб нагнати страху. Немає ніякого страшного колапсу. Є деякі проблеми експлуатаційного стану, поточні роботи, які ми виконуємо. Планові роботи з капремонту також зараз виконуються", - наголосив директор департаменту.

Нагадаємо, рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" (усього 6 станцій) у Києві закрили 8 грудня на час ремонту перегінного тунелю. Обмеження продовжаться протягом пів року.

19 грудня столичні правоохоронці у зв’язку з виникненням аварійної ситуації провели огляд території над станцією метро "Деміївська".

Керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський заявив, що перші тріщини на "синій" Оболонсько-Теремківській гілці метро у Києві з'явилися через три місяці роботи цієї ділянки - ще в 2011 році.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
На Прикарпатті 10-річний хлопчик заблукав у горах
15 травня 2024, 04:45
Двоє бойовиків, які штурмували позиції ЗСУ на Донеччині, проведуть 15 років за ґратами
15 травня 2024, 03:40
ЗСУ показали, як розривають бронетехніку та підрозділи окупантів на Сході
15 травня 2024, 03:00
Поскандалили на весіллі і пішли у напрямку дому: на кордоні затримали трьох іноземців
15 травня 2024, 02:45
На Житомирщині поліція почала розслідування через спробу самогубства 12-річного хлопчика
15 травня 2024, 01:37
На Харківщині ЗСУ перемістились на більш вигідні позиції в районах Лук’янців та Вовчанська, – Генштаб
15 травня 2024, 01:30
У Дніпрі засудили чоловіка, який жорстоко побив хворого 8-річного племінника
15 травня 2024, 00:15
У Києві викрили дев'ять нелегальних гральних залів, які порушували комендантську годину
14 травня 2024, 23:52
В усіх областях України застосували аварійні відключення електрики
14 травня 2024, 21:42
Військові показали, як нищать дронами замасковану техніку ворога на Запоріжжі
14 травня 2024, 21:26