UA | RU
11 грудня 2023, 16:34

У Києві поліцейські затримали співробітника "Київводоканалу" під час отримання хабаря

Фото: Facebook

Співробітник "Київводоканалу" вимагав від власника однієї з автомобільних мийок хабар за вплив на службових осіб приватного акціонерного товариства щодо допомоги в водопостачанні. Чоловіка затримали під час одержання грошей. За вчинене йому загрожує до 8 років за ґратами

Про це повідомили в поліції Києва, інформує RegioNews.

Слідчі задокументували злочинну діяльність інженера ПрАТ АК "Київводоканал", який за грошову винагороду обіцяв власнику автомобільної мийки вплив на прийняття позитивного рішення службовими особами приватного акціонерного товариства щодо не відключення приміщення автомийки від водовідведення та водопостачання, а також надання паспорта водного господарства.

Поліцейські встановили, що під час перевірки дозвільних документів приміщення будівлі автомобільної мийки у Голосіївському районі інженер Київводоканалу виявив порушення у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, після чого склав акт:

"Надалі, до приміщення автомийки завітав інший інженер, який вимагав у власника приміщення 140 тисяч гривень за вплив на службових осіб Київводоканалу, аби ті прийняли рішення не відключати від системи центрального водопостачання та водовідведення приміщення".

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди.

Слідчі, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури, повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням такої вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що 29 листопада НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні хабаря у розмірі 35 тисяч доларів за ухвалення "потрібного" рішення.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Суми атакували "шахеди": місто перевели на резервне живлення
06 травня 2024, 02:10
РФ атакувала енергетичні об'єкти Сумщини — ОВА
06 травня 2024, 01:46
У Харкові та області оновили графіки відключень світла на 6-10 травня
05 травня 2024, 18:30
Росія вдарила 5 ракетами по Слов'янській ТЕС — які наслідки
05 травня 2024, 17:57
Прокурори показали наслідки російських авіаударів по Харкову
05 травня 2024, 17:22
На Харківщині окупанти обстріляли Купʼянський район: постраждали цивільні
05 травня 2024, 16:55
У Бердянську ліквідували організатора катівні для українських полонених — ГУР
05 травня 2024, 16:30
Пошкоджені будинки та авто: після російської атаки вже 10 мешканцям Харкова надають допомогу
05 травня 2024, 16:00
Удар КАБом по центру Харкова: зросла кількість постраждалих
05 травня 2024, 15:20
У Бердянську підірвали колаборанта, який працював у виправній колонії
05 травня 2024, 14:55